Smakfull glamour

Slik legger du sminken som spriter opp hverdagen.

Smakfull glamour
Smakfull glamour
Publisert Oppdatert
Er du lei av den brune øyeskyggen og lyserosa lipglossen? Skulle du ønske du kunne ha litt mer glamour i hverdagen? Det er ingenting i veien for det. Med glitter, skimmer og vågale fargekombinasjoner er sesongens makeuptrend åpen for det aller meste. Men hvordan legger man en glamorøs makeup som samtidig er naturlig og fin til hverdagsbruk? Her får du tipsene.

Naturlig hud

Skal man bruke produkter som gjør mye ut av seg er det lurt å starte med å gjøre ansiktshuden så naturlig som mulig. Her trengs det ikke mye produkter.

- Bruk en pensel for å legge foundation og bruk minimalt med produkt, anbefaler Terje Odin Strand Jacobsen, butikksjef på Make Up Stores flaggskipbutikk i Bogstadveien i Oslo.

- Det skal veldig lite til for å gi huden en fin finish og her ønsker vi kun å se effekten av produktet, og ikke produktet i seg selv, forteller han.

For å få et jevnt resultat på huden er det viktig med et godt verktøy.

- Bruk kun en liten dråpe foundation, jobb lenge med penselen og skap et tynt, tynt lag på huden. Penselen er avgjørende for et godt resultat. Skaff deg derfor en syntetisk pensel av god kvalitet, anbefaler Strand Jacobsen.

Fargesterke lepper

De fleste tyr til en enkel transparent eller lyserosa gloss til hverdags, men her er det også muligheter for å fornye seg, uten at det blir "over the top".

- Ønsker du en tydeligere leppefarge enn den du får av den lyse lipglossen, kan du forsterke uttrykket ved å ramme inn leppene med en lipliner. Legg en passende farge helt i ytterkant av leppene for å forsterke leppekanten og forstørre leppene, og samtidig beholde et naturlig resultat, sier makeupartisten.

Kunne du tenke deg en mer fargesterk variant, er det også muligheter for det. Men sterke leppestifter kan falme fort, noe som ikke er særlig pent i dagslys. Makeupartisten anbefaler derfor dette:

- Fyll hele leppen med lipliner for å lage et godt grunnlag for leppefargen. Fyll deretter på med den leppefargen du ønsker deg. Grunningen med lipliner gjør at resultatet holder seg bedre, og skulle leppestiften falme vil du allikevel ha liplineren under for å jevne ut fargen.

Et snev av glitter

En boks med glitter kan se skummelt ut. Men vet du hvordan du bruker det, kan glitteret være en spennende detalj som gir det lille ekstra til en dempet hverdagsmakeup. Glitter kan fort bli for mye, så det er viktig å bruke det med måtehold til en dagsminke, anbefaler, Strand Jacobsen. Istedet for å legge glitterskygge på hele øyelokket, holder det med en liten touch for å sprite opp uttrykket.

- Legg et tynt lag med glitterliner helt inntil vipperoten, eller bruk en glitterskygge kun på ytterdelen av øyelokket, over en vanlig skygge. På den måten vil du få en god effekt uten at det blir for mye til hverdagsbruk, forklarer han.

En mildere variant

Syns du glitterproduktene blir for sterke, er skimmer et godt alternativ.

- Få et hint av skimmer ved å legge en skimmerskygge kun i øyekroken, litt på oversiden og litt på undersiden. Du kan også bruke den som et tillegg til din vanlige skygge ved å legge et lite lag over en nøytral skygge, enten du bare legger den i ytterkanten, bare midt på lokket, eller om du ønsker en tydeligere effekt og dekker hele lokket med skimmerskygge, sier Strand Jacobsen.

Skimmer- eller glitterskygger er også perfekt å bruke hvis du skal rett fra jobb til fest. Man kan enkelt tone uttrykket opp og ned avhengig av hvor mye produkt man bruker.

Del opp

Ved bruk av sterkere farger og glittereffekter kan det være lurt å begrense resten av makeupen noe. Et enkelt tips er å dele ansiktet i to.

- En god huskeregel er å bruke en rouge og leppestift som matcher hverandre slik at ansiktet blir delt opp i to, og ikke tre. Det vil gi et mye mer ryddig uttrykk enn om du velger ulike farger både på øyne, kinn og lepper. Det gjør også at man fint kan ha fokus både på øynene og leppene, mener Strand Jacobsen.

terje

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning