Moteriktig kjæreste

Slik skal det gjøres, gutter!

Slik hjelper du kjæresten på vei til en bedre stil.

SJARMØR: Skuespiller Ryan Gosling kan mer enn å bare flørte med blikket. Han kan også å kle seg.
SJARMØR: Skuespiller Ryan Gosling kan mer enn å bare flørte med blikket. Han kan også å kle seg. Foto: Stella Pictures.
Publisert Oppdatert

Nøkkeltips

Komfort kommer først. Man er ikke stilig i plagg som man ikke føler seg bra i.

Bygg opp den nye stilen gradvis, start for eksempel med en t-skjorte i en frisk farge og pluss på etter hvert.

Miks klassiske plagg med noen trendelementer og morsomt tilbehør.

Ikke overless med elementer fra én bestemt stil, men bland heller ulike stiler.

Avslappet og klassisk er alltid en vinner.

Våg likevel å leke med andre stiltyper.

Jada, kjæresten din er god og snill, smart og spennende, og absolutt pen å se på. Men det hadde kanskje ikke skadet om han brydde seg litt mer om det han har på seg?

Ta ham med på shopping

Hvis du ønsker at han skal bli hakket mer opptatt av det har kler seg i, kan du for eksempel vise ham et bilde av skuespiller Ryan Gosling.

I følge stylist Eirik Mogseth, kan denne mannen virkelig å kle seg.

- Han har en kul og personlig stil, sier Mogseth til Kvinneguiden.no.

Men det aller lureste du kan gjøre er å gi kjæresten din positiv oppmerksomhet for hvordan han ser ut og for hva han kler seg i. Da kan han gjerne bli mer obs på dette fremover, tror stylisten.

- Jeg har stor tro på positiv tilbakemelding! Om han oppfordres til noe og roses når han "får det til", er det lettere å se at mote kan være både spennende og gøy, mener Mogseth.

Og vil du gjøre ham mer interessert i mote og trender, og gjerne veilede litt, er det slettes ingenting i veien for å ta partneren din med på en liten shoppingrunde;

- Dra på shopping sammen! Hjelp hverandre og la han komme til orde like mye som deg. Skap en felles agenda for dagen, legg inn en lunsj og gjør det hele til en sosial happening, sier stylisten og fortsetter;

- Ikke avføy hverandres meninger, men møt hverandre heller et sted på halvveien, tipser han.

NØYTRALE FARGER: Ta kjæresten med på shopping og kos dere med å prøve litt ulike farger, gjerne litt forsiktig i starten. Genser fra Dobber, 599 kr, denimskjorte fra MQ, 499 kr, t-skjorte fra Fifth Avenue Shoe Repair, 799 kr.
NØYTRALE FARGER: Ta kjæresten med på shopping og kos dere med å prøve litt ulike farger, gjerne litt forsiktig i starten. Genser fra Dobber, 599 kr, denimskjorte fra MQ, 499 kr, t-skjorte fra Fifth Avenue Shoe Repair, 799 kr. Foto: FOTO: Produsentene.

- Menn elsker ros

Helle Myhre, stylist ved Image Studio, tror det er lurt å begynne litt forsiktig hvis hensikten er å "snu" litt på stilen til kjæresten. For eksempel å starte med å prate med kjæresten om farger;

- Gi ham masse ros når han har på seg riktig farge. Menn elsker ros, og han vil nok se seg i speilet en gang ekstra enn han pleier å gjøre og være fornøyd med seg selv. Du kan jo nevne en annen farge han er fin med også. Da er han gjerne i gang, for innerst inne liker han å ta seg godt ut. Fortsett forsiktig med utsøkt kvinnelist, så han ikke legger merke til hva som skjer, men er veldig fornøyd med resultatet. Fortsett med rosen og fortell hvor flott han er, tipser Myhre.

Hun foreslår også å starte med å gi kjæresten en flott t-skjorte i gave;

- Som om du bare dumpet over den, og fortell hvor kul han vil se ut i den når dere skal ut. Tenk over hva den kan passe til av hans klær. Alle menn liker omtanke, mener hun.

Stylisten tror det er lurt å mikse klassiske plagg med noen trendelementer og litt morsomt tilbehør, slik at det ikke blir for mye av det gode med én gang.

Maritim herremote

VARIASJON PÅ BENA: Gutta har også mange muligheter til å variere stilen sin. Spesielt hvis de velger enkle basisplagg som stilige bukser. Jeans fra Dr. Denim, 599 kr, dressbukser fra Filippa K, 1195 kr, chinos fra Wesc, 699 kr.
VARIASJON PÅ BENA: Gutta har også mange muligheter til å variere stilen sin. Spesielt hvis de velger enkle basisplagg som stilige bukser. Jeans fra Dr. Denim, 599 kr, dressbukser fra Filippa K, 1195 kr, chinos fra Wesc, 699 kr. Foto: FOTO: Produsentene.

Alt handler selvsagt om smak og behag, og først og fremst bør partneren din være komfortabel med det han kler seg i. Da kan han godt styre unna alt som har med trender å gjøre.

- Avslappet og klassisk er alltid en vinner, forsikrer Mogseth.

Likevel kan kjæresten få mye inspirasjon fra det som beveger seg i trendbildet. Og denne våren og sommeren er det komfortable materialer som er in;

- På sommeren er materialer som lin, bomull og denim helt riktig. Ikke overless med elementer fra en bestemt stil, men bland heller ulike stiler. Sexy og bohemsk à la Johnny Depp er også en kul stil for sommeren, tipser han.

Mogesth mener også at den maritime stilen er flatterende på veldig mange menn. Her er det ganske mye å velge mellom.

- Han kan for eksempel velge blant chinos, seilersko, canvasjakken med belte i livet, denim og flettet strikk. Mange plagg kan styles på den maritime måten uten at det blir for mye, sier stylisten.

Menn bør bli flinkere til dette

Kvinner er som regel hakket mer opptatt av mote og stil enn det menn er, noe som til tider er synd siden man har så mange muligheter til å skille seg ut dersom man tenker mer over eget uttrykk i klesveien.

RIMELIG MARINE: Å plukke opp litt av marinestilen trenger ikke koste skjorta. Cardigan fra MQ, 999 kr, chinos fra Espirit, 699 kr, t-skjorte fra Ellos, 49 kr.
RIMELIG MARINE: Å plukke opp litt av marinestilen trenger ikke koste skjorta. Cardigan fra MQ, 999 kr, chinos fra Espirit, 699 kr, t-skjorte fra Ellos, 49 kr. Foto: FOTO: Produsentene.

Myhre mener at norske menn bør bli flinkere til å sette sammen klær til et stilig antrekk, men samtidig synes hun at dette er noe menn stadig blir bedre på;

- Menn har generelt sett blitt mye flinkere til å kle seg og liker å se trendy ut. Det er nesten vanskelig å unngå massiv informasjon om mote. Du møter det over alt, og alle påvirkes av det, sier hun.

Eirik Mogseth mener norske menn bør tørre å finne sin egen stil.

- Dette er noe flere norske menn kunne tenkt litt mer på. Hverdagsgarderoben til de fleste er både satt og kjedelig. Jeg råder norske menn til å vurdere nye plaggtyper og snitt, og til å våge og leke med andre stiltyper. Velg kontrastelementer i tilbehøret, eksemplifiserer Mogseth og fortsetter;

- Kjendiser som Ryan Gosling, Johnny Depp, Sondre Lerche og Sivert Høyem er alle menn som i mine øyne har en kul og ikke minst personlig stil. Men forsøk å ikke kopiere andre, lek heller med nye stiler, la deg inspirere, og finn din egen vei, oppfordrer han.

Les også:

Alt om herremote her

Dette ønsker vi oss i vår

INSPIRASJON: Johnny Depp, Sondre Lerche, Ryan Gosling og SIvert Høyem er alle velkledde herrer, på hver sin måte.
INSPIRASJON: Johnny Depp, Sondre Lerche, Ryan Gosling og SIvert Høyem er alle velkledde herrer, på hver sin måte. Foto: FOTO: Stella Pictures.

Jakka er vårens sikreste kjøp

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen