Volum til tynt og fint hår

Slik jukser du deg til mer volum

Har du tynt og fint hår? Det er mange triks du kan gjøre for å få håret til å se tykkere ut.

TYKKERE: Legger du inn noen striper med bleking, vil håret stives opp litt, og dermed også se fyldigere ut. Her er tipsene for å jukse håret ditt tykkere.
TYKKERE: Legger du inn noen striper med bleking, vil håret stives opp litt, og dermed også se fyldigere ut. Her er tipsene for å jukse håret ditt tykkere. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO: Thinkstockphotos
Publisert Oppdatert

- Vi er alle født med forskjellige hårtyper. Noen med tykt hår, noen med tynt. Tynt hår er utbredt blant mange nordiske kvinner. Dette er genetisk og kan ikke forandres på, forklarer frisør Jenny Karlsson som driver frisørsalongen Karlsson Barlindhaug.

Imidlertid opplyser hun at det finnes kosmetiske" inngrep" som kan hjelpe håret til å bli sterkere og mer fyldig.

- Fint hår kan lett bli litt svakere og dermed knekke. Håret trenger da proteiner for å bli sterkere. Dette anbefales i en kurbehandling som starter hos din frisør og holdes ved like hjemme med tilhørende sjampo og balsam. Dette kombinert med en proteinkur som er til hjemmebruk.

- Forskjellen på hjemme og salongkurer er at salongkurene er mye mer konsentrerte og skal kun i håret hver 6-8 uke, mens hjemmekuren kan tas én gang i uken.

Et sterkere hår ser tykkere ut

Når denne behandlingen er gjort så kan du også bruke en sjampo og balsam som inneholder "styleshots".

Disse produktene starter allerede i vasken med å få håret til å se fyldigere ut. Det fungerer litt som "spagetti i kokende vann". Sjampoen sveller håret og balsamen lukker skjellaget som et slags skjold som bevarer fylden.

GIR HÅRTIPS: Camilla Algrøy Hansen, frisør og stylist hos frisørkjeden Visit Your Hair.
GIR HÅRTIPS: Camilla Algrøy Hansen, frisør og stylist hos frisørkjeden Visit Your Hair. Foto: FOTO: Linn Nesse

Fem volumprodukt-favoritter:

1. Kerastase, Lift Vertige- Dette er en gelé som løfter håret fra røttene med en slik letthet at det ikke ser stivt eller kunstig ut. Den må fønes på. Perfekt til tynne fine hår!

2. Kerastase, Forme Fatale- Dette er en litt annen type føngele. Den har sterkere hold som lett former håret og gir deg den ønskede frisyren. Påføres i håndkletørt hår, og er ideell å bruke hvis man skal krølle eller glatte håret.

3. Paul Mitchell, Thicken up- Dette er en lett føngelé som sammen med føning gir en volumboost til håret og en illusjon om tykkere hår. Denne har jeg selv brukt i mange år, og er en av mine favoritter.

4. Sebastian, Thickefy Foam- Vektløst skum som påføres i vått hår. Gir deg muligheten til å bygge mye volum i håret.

5. Sebastian, Texture maker- Saltvannsprayer kan være gode volumprodukter. Denne sprayen har en veldig lett konsistens og er lett å jobbe inn i håret.

- Dette er produkter som er veldig godt egnet til tynne, fine hår. Bruker du disse, kan håret kan lett restyles dagen etter påføring uten at håret føles skittent eller seigt:

Kilde: Frisør og stylist Camilla Algrøy Hansen i Visit Your Hair

Karlsson understreker at et sterkere hår både ser og føles fyldigere ut og ikke minst friskere og sunnere.

Riktig lengde og klipp gir mer volum

Det aller viktigste for å få volum i håret, er ifølge frisør og stylist Camilla Algrøy Hansen i Visit Your Hair å ha en god klipp og rett lengde.

- Mange tror kanskje at de med tynt hår bør ha kort hår, men det er ikke nødvendigvis tilfelle. Jeg mener hårlengde fra skulder og opp er den beste lengden hvis du har tynt hår. Langt hår er ofte uheldig.

Støttende og oppbyggende stylingprodukter er også viktig om du ønsker mer volum til håret.

- Volumproduktene som finnes på markedet nå er blitt veldig gode. Det er mulig å kombinere støtte og oppbyggende effekt uten at håret blir stivt og klissete, sier Hansen.

Riktig føning gir mer volum

Med gode volumprodukter i vått hår, er føning mer enn å få håret tørt. Bruker du hårtørkeren på rett måte, vil du ifølge Hansen kunne gi frisyren volum og fylde.

- Føning av håret kan gjøre underverker hvis du har tynt hår. Gå til frisøren din og be om å få lære noen gode føneteknikker med bruk av rundbørste. Det er ikke så vanskelig som det kan se ut til, litt øvelse og du har teknikken inne.

Striper gir mer volum

Et annet lurt grep i følge håreksperten, er å stripe håret.

- De som har tynt hår har også ganske mykt hår. Legger du inn noen striper med bleking, vil håret stives opp litt. Det gir med en gang en hardere og grovere håroverflate som vil gjøre håret lettere å jobbe med.

Riktig balsam for mer volum

Mange med tynt hår dropper balsam fordi håret blir tungt. Da har du rett og slett brukt feil balsam, mener Hansen.

- Det finnes utallige balsamer på markedet, og det finnes garantert en som passer din hårtype. Hør med frisøren din.

- Selv anbefaler jeg ofte mine kunder balsamen i Kerastase sin Cristaliste-serie. Den er utrolig lett i konsistensen og laget for tynne fine hår som lett kan bli litt fet i hodebunnen, men har tørre lengder. Husk også å bare ta balsam i hårlengdene. En spraybalsam er også et godt alternativ for dem med tynt hår.

Krøller for mer volum

Er du en av dem som har god tid om morgenen, kan noen store hårruller være effektivt for å gi volum til håret. Da får du naturlig volum med litt bevegelse i håret. Rull opp håret i de partiene du ønsker mer volum.

- Alternativ til hårruller er å krølle håret lett med en krølltang eller stylingjern. Får du tilført struktur i håret hjelper det til å gi inntrykk av tykt hår, og gir flott volum, understreker Hansen i Visit Your Hair.

Når håret går fra tykt til tynt

Hår som plutselig blir tynnere trenger ifølge Karlsson påfyll med vitaminer.

- Hår og hud er det siste i kroppen som får utdelt de næringsstoffene vi får i oss. Om kroppen ikke får nok så blir håret fort matt og livløst. Det synes ekstra godt på dem med en fin hårtype. Men så lenge det ikke er flekkvis avfall så pleier det gå litt i bølger, og nytt hår vil i de aller fleste tilfeller vokse ut igjen.

- Jeg minner alltid mine kunder om at håret deres ikke er tynt, men at det er en fin hårtype/skandinavisk hår. Dette er et flott hår å klippe fine frisyrer på, og er ofte lettere å forme og style.

Karlsson avslutter med at stylister over hele verden elsker skandinaviske, fine hår.

Les også:

Advarer sterkt mot å bleke håret selv

Unngå frisørens skrekkeksempler

Slik går du fra brunette til blondine

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning