Slik gjør du merkevarekupp

Spar tusenlapper ved å handle smart. Slik gjør du det!

Publisert Oppdatert
Gode gamle salg

De gode gamle sesongsalgene er der folk flest gjør en god handel. Og det er det ingenting galt med! Spesielt kan du gjøre store kupp på utpregede sesongvarer som badetøy og sommertøy - som selges billig på høsten, og vinterklær og utstyr - som selges billig på våren, når sesongen er over. Restene fra vårsalget selges gjerne på høsten, før neste års sesong.

Outlets

Såkalte Outlets er kort fortalt merkevarebutikker som alltid har salg. Produsentene kan kvitte seg med utgåtte sesongvarer, og økonomiske shoppere kan spare noen kroner. Vestby utenfor Oslo har seilt opp som en av Norges beste steder for å gjøre outlet-kupp, med de to store outletsenterne Norwegian Outlet og Outlet One. Merkevarene er nedsatt 30-90%, og utvalget spenner over alt fra undertøy, sportsartikler og kjøkkenutstyr til klær og smykker. Også enkeltstående butikker og merker har ofte outlets, for eksempel Adidas, Magnor Glassverk, Hadeland Glassverk og Porsgrunds Porselænsfabrikk.

Outnet.com

Drømmer du om et par designersko, eller kanskje en veske? Netaporter.com har siden 2010 vært en av verdens største og beste nettbutikker for designervarer. I fjor åpnet nettbutikken en søsterside med outletpreg, og TheOutnet.com har blitt nettets beste designerkuppbutikk. Har både sko, vesker, klær, smykker og annet tilbehør, og prisene er satt ned med 30-80%. Godbitene går raskt!

Vareprøvesalg

Mange butikker, kjeder og merker har egne vareprøvesalg noen ganger i året. Disse er ofte oppe for alle som ønsker å gjøre en god handel, men det annonseres sjelden for disse salgene. Nettsiden lagersalg.no har oversikt over en del av salgene, men det meste blir kommunisert via jungeltelegrafen. Hvis du kommer over et lagersalg kan det lønne seg å spørre om de har en mailingliste du kan melde deg på, slik at du automatisk får beskjed om neste salg.

Ebay

Snakker man om merkevarekupp kommer man ikke unna Ebay. Auksjonssiden har nettets største utvalg av merkevarer, men dessverre også et enormt antall kopier. En del beskrives som nettopp kopier, men langt fler selges som om de skulle vært originale. Det er noen huskeregler det er verdt å merke seg før man går amok i det store utvalget:
  • Sjekk selges rykte. Har noen andre kommentert at de har fått falske varer bør du holde deg langt unna.
  • Noen selgere gir med kvittering fra når de selv kjøpte produktet. Selv slike kvitteringer forfalskes, men har selgeren et godt rykte og i tillegg kan fremvise kvittering er sannsynligheten vesentlig større for at produktet er genuint.
  • Sett deg godt inn i produktet du ønsker deg. De fleste designere har karakteristiske kjennetegn på produktene sine, det kan være alt fra hvordan sømmene er til hvordan mønsteret på fôret i en veske er.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning