Slik får du den perfekte looken!

Det hjelper lite å ha et smekkfullt sminkeskrin om du ikke vet hvordan du skal bruke produktene. Her får du oppskriften til hvordan du skal få huden til å gløde denne sommeren!

Publisert Oppdatert
Uansett om du vil fremheve eller skjule; sminke kan gjøre underverker hvis den brukes riktig.

Concealer

En concealer er vidundermiddelet for å skjule mørke ringer under øynene, røde prikker og andre ujevnheter. En concealer bør være hakket lysere enn huden din, lysner du problemområdet vil det bli mindre synlig. Går du andre veien, ved å bruke en mørk concealer, vil du bare fremheve problemene ytterligere.

Påfør concealeren med fingertuppene, vanlige problemområder er under øynene og i øyekroken, rundt nesevingene og i munnvikene. Har du røde prikker og kviser bør også disse få en omgang med concealeren. Ikke dekk store områder med en concealer, det får resultatet til å se kladdete ut. Dekk området du ønsker å skjule, og ikke en millimeter mer.

Foundation

En foundation gir en jevn farge i ansiktet, og skjuler små ujevnheter. Når du skal kjøpe foundation er det flere ting å tenke på, men det viktigste er fargen, som bør matche huden din perfekt. Et godt råd er å ta utgangspunkt i fargen på halsen. Det finnes et stort antall produkter fra diverse produsenter, noen for tørr hud, andre for fet hud, noen dekkende, og noen transparente. Er du usikker, spør i et parfymeri. En god foundation koster gjerne noen kroner, men husk at produktet er drøyt.

Påfør med fingrene, og ikke svamp, det gir deg bedre kontroll, i tillegg til at den holder lenger. Begynn med T-sonen, og bland forsiktig ut kremen oppover og utover, også på øreflippene og på halsen. Husk at du ikke trenger mer enn et tynt lag, ellers ser det lett kladdete og unaturlig ut.

Pudder

Pudder brukes for å matte ned ansiktet, og brukes oppå eventuell foundation. Mange velger å spare pudderet til fest og kveld, siden man lett kan se veldig sminket ut med et pudderlag i ansiktet. Husk i alle tilfeller at pudderet skal legges i et tynt lag, slik at det blir mest mulig transparent og naturlig.

Påfør pudderet med en stor børste i lette bevegelser over ansiktet. Børst vekk overflødig pudder og «snu» ansiktshårene rett vei til slutt. Ta en ekstra titt på øyevipper og øyebryn, og sjekk at de ikke har et pudderlag over seg.

Hvis du vil ha ekstra glød og farge til ansiktet kan solpudder gjøre susen.

Bruk en stor børste til å legge solpudderet fra pannen og nedover, slik som solen stråler på ansiktet. Vil du ha solpudder på halsen også legges det nedenfra og opp.

Rouge

Selv om du bruker både foundation, pudder og solpudder er det fint med litt ekstra farge i kinnene. Rouge rammer inn ansiktet og løfter frem benstrukturen din. Velg rouge med en farge som likner på de friske rosene du får i kinnene hvis du er ute en kald vinterdag.

Vil du bruke en rouge i pudderform bør du legge det vanlige pudderet først, også pudderrougen. Pudderkosten legges på kinnbenet og må alltid brukes i oppadgående strøk.

Har du tørr hud kan det bli ekstra fint med en kremrouge. Bruk fingertuppene og fordel fargen på kinnbenet. Ton ut fargen slik at du får et naturlig utseende.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning