Slik blir sminken perfekt

Se vakker ut fra morgen til kveld!

Publisert Oppdatert
Tusenvis av skjønnhetsprodukter og makeup gir falske løfter om å vare hele dagen, men det betyr ikke nødvendigvis at du skal bruke den samme sminken på dagen som om kvelden.

Om dagen bør du sminke deg med myke farger og skyggetyper som reflekterer sollyset. Når mørket faller på, blir pupillene dine større og øyenfargen vises mindre. Dermed er en dyp eyeliner og mørkere skygger bra for å åpne opp øynene mer. Les mer for eksperttips.

Sminken i helgen

Husk å sminke deg med myke fargetoner gjennom dagen. Om natten kan du eksperimentere med en mer glamorøs look.

 • Hud med solglødende farge er flott. Ekstra søvn i helgen hjelper blodsirkulasjonen og gjør at ringer under øynene blir mindre synlige. Dermed kan det fungere å bare bruke en farget fuktighetskrem med solfaktor toppet med et lett bronsepudder om du ønsker det.

 • Markerte kinn er lekkert. Om du holder deg utendørs i helgen har du kanskje naturlige roser i kinnene dine. Men du kan også jukse litt og bruke en stor, myk kost med lett rosa rouge.

 • Skimmerøyne er perfekt til fest. Legg et lett lag med en myk øyenskygge på lokkene dine, og bruk fingrene til å gni en skimrende dus øyenskygge over baseskyggen. Så kan du gjerne legge en våtliner langs vippekanten.

 • Ferskenfargede lepper er lekkert. Når du har det moro, strømmer blodet i kroppen din, noe som gjør at leppene dine blir en anelse større. Bruk gjerne en orange eller rosa gloss, men vær oppmerksom på at tennene dine kan se gulere ut med en varm farge på leppene. Dersom du vil at tennene dine skal se hvitere ut bør du heller gå for en klarrød eller sjokkrosa leppefarge.

 • Når mørket faller på, er det lov å vise mer av seg selv, inkludert mer hud. For å virkelig skinne, topp din foundation med litt skimmerpudder, dette ser spesielt bra ut om du legger det på kinnbena.

 • Mørkere kinn om kvelden. Du kan gjerne bruke en mørkere rouge om kvelden når du skal på fest. Men påfør den før du drar ut, lyset på utesteder er ofte ikke heldig til sminking, og du kan ende opp med litt i overkant røde kinn.

 • Sotede øyne passer perfekt om kvelden. Om du har lys hud og lyst hår kan det bli for hardt å bruke grå eller sort skygge. Bruker du heller skygger i brunt, blått eller grønt er dette ikke fullt så hardt på ansiktet som en svart skygge. Begynne med å påføre litt transparent skygge på lokkene. Påfør deretter mørk skygge med fingertuppene dine på øyelokket. Så drar du litt skygge langs de nedre øyenvippene. Avslutt med to lag svart maskara.

 • Sarte lepper. Har du dramatiske øyne skal munnen være naturlig. En blek, beige leppestift ser fantastisk ut sammen med store øyne. For å unngå at den smitter av, påfør litt concealer på leppene først og deretter klapper du lett på den beige leppestiften med en fingertupp istedenfor å trekke den direkte over leppen.

  Sminken i hverdagen

  Hold deg til rene, klare linjer og nøytrale farger når du har hastverk. Deretter kan du forsterke looken når mørket faller på.

 • Glatt hud. Når du våkner opp er huden på sitt fineste. Du behøver dermed ikke dekke den for mye til. Bare påføre et tynt lag med foundation og hopp over det tykke pudderet som vil flasse over tid og gjør at huden ser ujevn ut. Klapp litt lett concealer over kviser og sirkler under øynene.

 • Rosekinn. Fordi sirkulasjonen er ikke er på topp på morgenen vil kinnene se bleke ut. Dermed kan du bruke litt rødmende kremrouge. Kremrougen trekker bedre inn i huden enn pudderrouge, og ser dermed mer naturlig ut.

 • Elegante øyne. Jordfarger passer bra i dagslys. Dra over en beige øyenskygge med fingertuppene dine, gjerne to lag. Dette fremmer øynene dine uten at det blir for intenst. Avslutt med maskara, svart eller brun.

 • Pene lepper. Du trenger å friske opp munnen om morgenen da kroppen er i ferd med å varmes opp. Du kan for eksempel bite deg selv i leppene for å få opp blodsirkulasjonen og deretter påføre litt leppebalsam, lypsyl eller lipgloss.

 • Silkehud. Om kvelden har huden din mistet mye væske og er tørr. Aircondition og varme fremmer denne prosessen ytterligere. Dermed er det smart å ha en ansiktsspray stående på kontoret og ha gjerne med deg en i vesken.

 • Nydelige kinn. Ansiktet blir varmt og rødmende som dagen går. Stress og koffeininntak kan skape ekstra rødhet ved at blodårene hovner opp og utvides under huden. Hvis du skal friske opp sminken utover dagen bør du kanskje droppe rougen, bare lys lett opp din allerede eksisterende farge med transparent pudder.

  Bruk god tid

  Det er ikke all sminke som bør legges dersom du har dårlig tid. Hvis du skal prøve deg på noe av det følgende bør du sørge for å både ha god tid, og ikke minst godt lys:

 • Falske øyenvipper. Uten god tid kan du ende opp med å se ut som en skikkelig sjørøver!

 • Mer foundation. Dersom du allerede har sminke på huden blir utseendet lett kakete dersom du påfører mer uten å være nøye.

 • Våt eyeliner. Om hånden din glipper i ett sekund, er det vanskelig å fjerne fra huden.

 • Ansiktsbronser. Om du overdriver, vil du se solbrent ut og ikke lett gyllen.  Kilde: Cosmopolitan.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning