Slank etter påske

Få bort påskeggkaloriene fra magen og lårene!

Publisert Oppdatert
Påsken har gjerne inneholdt litt for mange fristelser og kanskje har du konsumert mer enn ett påskeeegg. Da er det på tide å få av godisfettet som snek seg på altfor raskt!

Det er ikke lett å gå ned i vekt, men det finnes greie endringer du kan gjøre for å miste vekt lettere enn du trodde. Nøkkelen er motivatsjon og dedikering til målet du har satt deg.

Endre dine matvaner

Vil du gå ned i vekt, må du først og fremst endre det du spiser til vanlig. Det kan hende at du allerede spiser sunt og kanskje du da heller skal endre porsjonsstørrelser og hyppighet? Det kan hjelpe å spise oftere, seks til syv ganger om dagen, og gjerne halvere porsjonene.

Nettstedet weightloss.com foreslår hva du kan begynne med.

 • Eliminer rødt kjøtt

  Om du spiser mye burgere kan det å kutte ut rødt kjøtt gjøre stor forskjell. Bygg dietten din rundt hvitt kjøtt som kylling og kalkun, spis fisk og skalldyr, men pass på å unngå kremede sauser og dressinger. Dersom du liker rødt kjøtt bør du holde deg til renskåret kjøtt, og holde deg unna for eksempel kjøttdeig.

 • Kutt stekt mat

  Det er mye bedre å grille, bake, riste, dampe eller koke maten istedenfor å steke den. Slik kutter du ned på unødvendig fett i maten. Hold maten interessant ved å bruke oljedressing, sitronsaft og urter, salsa, krydder og kesam.

 • Suppe eller salat

  Om du begynner et måltid med suppe eller salat, kan dette hjelpe deg å kvitte deg med mye vekt. Dette svekker sulten og gjør at du ikke spiser for mye av hovedretten, dessuten holder du kontroll på porsjonene. Velg grønnsaks- eller tomatbaserte supper istedenfor kremete eller melkebaserte supper. Grønnsakssupper gjør at du blir mett og får i deg masse fiber.

  Vil du spise salat, bruk oljedressing, balsamico eller eddik på toppen. Spiser du salat til hvert måltid får du i deg nødvendige grønnsaker og fiber, husk å mikse inn masse mørke grønnsaker som spinat og brokkoli.

 • Avslutt med frukt

  Istedenfor å strekke deg etter kakeboksen og sjokoladebaren til dessert, lag deg heller en herlig fruktsalat som ser fristende og innbydende ut! Del om fersk frukt som mango, banan, jordbær, appelsin, eple, pærer og topp gjerne med nøtter og vaniljekesam. Du sparer på kaloriene, får i deg ekstra vitaminer og mineraler og fiber, og det er samtidig kjempegodt!  Kilde: Weightloss.comNyttige tjenester

FORUM

Underholdning