Skjønnhetstips fra kjøkkenet

Ønsker du deg ny hud til jul? Selv om lommeboken kanskje begynner å bli slunken kan du pleie huden din hjemme. Med en boks yoghurt og litt honning kommer du langt!

Publisert Oppdatert

Hår:Honningmaske:
2 egg
2 ss honning
1 ss olivenolje

Bland ingrediensene godt. Fordel blandingen i håndkletørt hår, og la virke i minimum 20 minutter. Skyll deretter med lunkent vann, og vask håret som vanlig med sjampo. Denne masken passer godt for deg med tørt og matt vinterhår.

Maske med eteriske oljer:
2 ss olivenolje
Noen dråper eterisk olje

Bland godt, og masser inn i hodebunnen. Velværefølelsen blir forsterket ytterligere dersom du har mulighet til å få hjelp av en venn eller venninne til å massere. La virke i minimum 20 minutter, gjerne med en dusjhette og et håndkle tullet rundt hodet. Denne masken gir deg mykere og mer glansfullt hår.

Ansikt:


Kesammaske:
3 ss kesam
1 ss honning

Bland kesam og honning, smør på ansiktet og la virke i ca 15 minutter. Fjern masken med lunkent vann. Denne masken mykgjør huden og gir deg ny glød.

3 spiseskjeer kesam med 1 spiseskje honning og rør godt sammen, denne masken legger du på ansiket og lar det virke i ca 15 min. Fjern masken med lunket vann og ansiktet har fått en ny og frisk glød.

Maske for trett hud:
2 ts hvetekimolje
2 ts sitronsaft
2 ts leire

Bland alle ingrediense godt. Smør forsiktig i ansiktet, og la virke i 10-15 minutter før du skyller av. Vær forsiktig med å bruke denne masken om du har veldig tørr eller sensitiv hud.

Sitronmaske for fet hud:
3 ss sitronsaft
2 ss mandelolie
2 dl smuldret havregryn
Destillert vann

Det hele blandes sammen og tilsettes destillert vann, til du har en jevn masse. Legg sironmasken på og la den sitte i cirka 15 minutter. Skyll den av med lunkent vann. Hvis du har sart hud bør du være forsiktig med å bruke denne masken, siden sitronsaften og havregrynene kan gjøre vondt verre.

Beroligende agurkmaske:
1/2 agurk
1 dl naturell yoghurt

Rasp agurken, og ha den i et kaffefilter slik at noe av vannet får renne av. Bland agurken med naturell yoghurt. Smør i ansiktet, og la virke i 10-15 minutter. Denne masken passer for alle, og gir en myk og smidig hud.

Kropp:


Har du badekar kan du lage massevis av hjemmelagede blandinger som gir deg "ny" hud.

Rosebad:
Rosebladene fra 5-10 roser, kan gjerne være av den billige sorten
Noen dråper eterisk roseolje

Fyll varmt vann i badekaret, og bland inn roseoljen. Fordel rosebladene i karet, og du kan føle deg som en dronning i det du stiger ned i vannet.

Melkebad:
5 dl helmelk
2 ss solsikkeolje

Kleopatra sverget til melkebad for å få vakker og myk hud. Bland inn melk og solsikkeolje i varmt vann, og drøm deg tilbake til det gamle Egypt..

Appelsinbad:
Varm 2 appelsiner i mikroovnen i noen sekunder til skallet er såvidt varmt. Gni og masser appelsinene noen ganger med hendene. Ved å gjøre disse to grepene vil appelsinsaften presses ut fra kjøttet slik at du får mest mulig appelsinlukt i badevannet.

Skjær appelsinene i skiver, og ha de i lunkent badevann. Appelsinsaften virker styrkende på immunforsvaret og huden, og gir deg en følelse av mer energi.

Til og med cellulittene skal kunne bekjempes med naturlige ingredienser:

Gulrotmassasje
2 ss mandelolje
1 ts jojobaolje
5 dråper gulrotolje

Bland ingrediensene, og masser lår og rumpe godt.

Billig peeling:
Kaffegrut fungerer godt som peeling. Masser gruten inn over hele kroppen, men vær forsiktig der huden er spesielt tynn, som i ansiktet og på brystene.

Hjemmelaget saltskrubb:
Mange av de dyre peelingproduktene har olje og salt som hovedingredienser. Du kan med fordel lage din egen versjon hjemme av olivenolje og vanlig salt. Om du ønsker en grovere skrubb kan du bruke havsalt.

Hender og føtter:


Kaffegrutbad:
Kaffegrut fungerer godt i fotbad. Fyll varmt vann i en balje, og ha i kaffegrut. Masser føttene i vannet. Vannet ser kanskje ikke så renslig ut, men du får silkemyke undersåtter.

Ingefær mot forkjølelse:
Er du forkjølet kan et fotbad med ingefær gjøre underverker. Riv en tommelstor bit frisk ingefær, og ha over i en balje med varmt vann.

Lavendelbad for trøtte føtter:
3 dråper eterisk lavendelolje
2 ss olivenolje

Ha oljene i en balje med varmt vann. La føttene være i vannet i 10-15 minutter.

Mykgjørende håndvoks:
1 ss bivoks
3 ss mandelolje
2 dråper appelsinolje

Varm bivoksen i vannbad. Når voksen blir flytende blander du inn appelsinolje, og sper med mandeolje. La avkjøle, og bruk som krem til hender, negler og neglebånd hver kveld.
Melkehender:
1 dl melk
1/2 dl hakkede mynteblader eller 1 ts peppermynteolje
1/2 dl frisk rosmarin

Ha ingrediensene i en kjele, og la trekke på svak varme i ca 15 minutter. Ha blandingen over i lunkent vann i en balje. Putt hendene oppi, som etter 10 minutter er velduftende og myke.

i_227818

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning