Skjønnhetsmytene avslørt

Riktig pleie holder deg vakker. Les om mytene som lurer deg!

Publisert Oppdatert
Trodde du at du kan det meste om skjønnhetspleie? Nedenfor får du gode tips som kan hjelpe til enda bedre pleie i hverdagen!

Husk dette

 • Kviser dukker ikke opp over natten

Det tar flere dager for en kvise å utvikle seg, derfor er riktig hudpleie viktig. Det handler nemlig om å forebygge slik at kvisene ikke dukker opp i det hele tatt. Det er den økende produksjonen av olje i tette porer som resulterer i kviser.

 • Hjemmepleie er ikke bra

  Hvis du vil pleie kviser og uren hud, bør du overlate dette til en hudpleier. Ikke klem kviser selv om det er fristende. Klemmer du på kvisene, presser du egentlig bakteriene lenger inn i huden.

 • Du trenger ikke bruke toner på huden

  Mange produsenter ønsker å selge flere skjønnhetsprodukter basert på at "de fjerner ekstra smuss fra huden", som en toner.

  Men faktum er at om du er flink til å rense huden godt, trenger du ikke toner til huden. Om du ønsker å bruke toner, bør den være alkoholfri slik at den ikke gjør huden tørr.

 • Cellulittene blir der

  Cellulitter er et hudproblem, ikke et fettproblem. Når hudvev, kollagen og elastiske fibre i huden brytes ned, kan fettceller begynne å bli tydelige, også på hudoverflaten. Om du går ned noen kilo kan dette glatte ut noen av ujevnhetene, men cellulittene sitter dessverre oftest som støpt.

  Gener spiller også en viktig rolle i danningen av cellulitter, i tillegg til hormonmønster og hudens aldring. Om det er en trøst får alle cellulitter, til og med tynne mennesker med svært lav fettprosent.

 • Null kviser av fet mat

  Den eneste måten kaloririk mat som potetgull og sjokolade kan gi deg kviser på, er dersom du smører maten over ansiktet ditt slik at den tetter porer i huden. Du blir gjerne oppblåst og slapp av slik mat, men kviser får du ikke, dette finnes det ingen bevis på.

  Det som derimot gjerne heller er årsaken er at du spiser mer junkfood når du har mensen og hormonene løper løpsk. Synderen er altså hormonene, og ikke maten du spiser.

 • Kvisen som blir

  De store, irriterende, rød-lilla uvelkommne husgjestene som blir værende og værende i ansiktet er svært vanskelige å få bort. Du kan forebygge mot slike store kviser, men om de først har kommet frem i dagens lys, må du bare gi de tid til å forsvinne selv.

 • Billig er bra

  Det finnes mange billige skjønnhets- og pleiekremer med nøyaktig de samme ingrediensene som dyre designerkremer. Du betaler som oftest for innpakningen på de dyre kremene.

 • Poser under øyne

  Du behøver ikke bruke kalde agurkskiver på øynene for å dempe posene. Posene kommer gjerne av for mye salt mat eller alkohol dagen før. Om posene dempes av agurkskivene er det egentlig på grunn av at området kjøles ned og blodårene trekkes sammen.

  Koffein fungerer bedre, mange øyenkremer inneholder koffein, derfor anbefaler eksperter en kald tepose på området istedenfor.

 • Vokse og eksfoliere

  Det er ikke morsomt å bli brent, det samme gjelder regelmessig voksing. Om du vokser hårområder for ofte, vil dette til slutt dra av tynne hudlag som skaper irritasjon på områdene.

  Om du i tillegg skrubber området etterpå, vil du gi huden en dobbel dose irritasjon siden du fjerner nødvendige oljer. Om du vokser hårområder, dropp harde eksfolierende behandlinger i minst en uke etterpå.

 • Allergikremer kan skade

  Kremer utformet for "sensitiv hud" er ikke alltid sunne for huden.

  Har du sensitiv hud skal du unngå kremer med parfyme, alkohol, høyt syreinnhold og lanolin.  Kilde: totalbeauty.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning