Skjønnhet kommer utenfra

Bokaktuelle Vendela Kirsebom vil inspirere til skjønnhet og velvære for alle aldrer.

Publisert Oppdatert
Vi blir stadig bombardert med lovord om nye mirakelprodukter, proffe sminketeknikker og omfattende skjønnhetsrutiner for et bedre utseende. Det er vanskelig å vite hvor man skal begynne. Nå vil supermodellen Vendela Kirsebom gjøre det enklere å få oversikten med den nye boken "Vendelas Beauty Bible". Der serverer hun mange smarte triks for kvinner som ønsker å ta seg godt ut, uansett alder. - Boken er ment som inspirasjon for dem som har lyst til å lære mer om skjønnhet og velvære, og som ønsker å prøve nye ting, sier Vendela som bare var tretten år da hun ble oppdaget som modell.

Nå har hun rundet førti, og hun påpeker at sminke ikke innebærer det samme for en tenåring som for en voksen kvinne.

- Å havne i et mønster der du sminker deg likt hver dag og bruker de samme gamle produktene, uten å ta hensyn til at både du og huden eldres, er lett. Vi må tørre å prøve nye ting, oppfordrer hun.

Sminkeglad

Vendela ankommer Oslos nye designhotell, Grims Grenka, med et helt team av medarbeidere. Hun poserer som den proffen hun er under fotoseansen, og deler ivrig det glade budskap.

- Jeg har alltid hatt en forkjærlighet for sminke.

Med lang erfaring fra skjønnhetsindustrien har hun lært knepene som skal til, og det er dem hun vil dele med leseren.

- Mange ting kan virke selvfølgelige, sånn som det å vaske hendene før man smører på kremer eller rengjøre pensler etter bruk, men jeg har sett ned i mange sminkekofferter som var skikkelige bakteriebomber. Det er ikke bra, sier Vendela.

Et tips til norske kvinner er å ta vare på det naturlige, men tørre å friske det opp med for eksempel en knallfarget neglelakk eller spennende parfyme.

- Og nå i vinterhalvåret er det viktig å smøre godt med en fuktighetskrem, også på hendene. De blir ofte forsømt.

Vakre rynker

Vendela har suksess med egen brillekolleksjon for Synsam og som programleder for Top Models på TV3, og tar fremdeles internasjonale oppdrag som modell. For Vendela har skjønnhet ingen alder.

- Rynker kan være veldig vakkert, men det er viktig å vite hvordan man skal sminke seg når huden forandrer seg, forteller Vendela.

- Vi skandinaviske kvinner har fordelen av fantastisk hud i utgangspunktet, men den må tas vare på.

I boken lærer du hvordan du kan gjøre mesteparten av skjønnhetspleien hjemme. Da kan du heller bruke pengene på frisørbesøk. For ifølge Vendela kan farging av hår og en god frisyre gjør mye for utseendet. Selv har hun, etter mye om og men, endelig funnet de rette produktene til håret sitt.

- Jeg har kjøpt altfor mange produkter som bare blir stående og aldri blir brukt. Med denne boken kan du unngå de samme bomkjøpene, hevder hun.

Men hvor viktig er det egentlig å bruke de optimale produktene og legge den perfekte sminken?

- Utseende er jo ikke viktig i den store sammenhengen, men jeg har alltid hatt det gøy med sminke. Litt hverdagsglamour kan gjøre underverker i en ellers grå hverdag, mener Vendela.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning