Skandaløst hår!

Stort med krøller eller silkeglatt hår? Få tips av hårekspert Sølvi Bjørnevoll!

Publisert Oppdatert
Desember er for mange uten tvil den mest festlige måneden gjennom hele året. Og til julebord, festlige sammenkomster og nyttårsaften er det klart at du må fikse håret!

Catwalk-hår

Kvinneguidens hårekspert, Sølvi Bjørnevoll, forteller hva hun synes er sexy, dristig og skandaløst;

- Sexy hår for meg er stort, glamourøst med krøller eller silkeglatt hår, "Catwalk-hår" er min favoritt. Et godt tips er store voluminøse bølger som er toupert i bunn, slik at man får en rundere profil på kronen. Jeg synes det er spennende med løse oppsettinger med små detaljer som fletter, tvinninger eller touperte områder, forklarer Sølvi.

For å lykkes med ekspertens frisyreanbefalinger, gjør følgende:

Krøller

 • Bruk varmeruller som fåes på el-butikker. Store ruller gir mye volum, mindre ruller gir mer krøll.

 • Du kan også bruke vanlige hårruller, men pass på at ikke håret er for vått fordi du da står to dager før det tørker..

 • Vask håret dagen før du skal rulle det opp. Bruk en våtspray .Volumsprayen til Trevor Sorbie anbefales, den er det godt hold i og du blir ikke så klissete.

 • Velg ut det området av håret du vil krølle. Pass på at du ikke får for mye hår med . Spray håret, men ikke hold flaska for nære, da kan det bli for vått.

 • Gjør dette jevnt over hele hodet og pass på at det er helt tørt før du tar de ut. Gre gjerne gjennom håret med en naturbørste. Da blir det stort og ser veldig naturlig ut.

 • Vil du definere håret mer kan du gre det og deretter bruke en krem for å finne krøllene tilbake. Spray over "Membrane Gas" fra Fudge. Den er kjempefin til langt hår og holder i flere dager om du vil!

  Vanskelig?

  Det er ikke alltid like enkelt å style håret på seg selv, dette gjelder særlig håret på bakhodet. Håreksperten mener likevel at det ikke er så vanskelig som mange tror før de prøver selv. Hun har et par smarte knep på lur;

Sølvi Bjørnevoll gir deg råd!Kvinneguiden.no har et samarbeid med frisør Sølvi Bjørnevoll (25) som jobber som frisørlærer ved Norsk Frisørskole i Oslo og er Kvinneguidens nye hårekspert.I tiden fremover vil du få flere gode hårtips fra den glade frisøren.

 • Kjøp deg en hårpinne som du kan bruke å tvinne håret rundt, sitte det lett opp og senere på festen dra den ut og "slå ut håret"!

 • Ruller du håret opp på forhånd er det mye enklere å sitte det lett opp. 60 - talls hår hvor man bygger opp på kronen og bruker et hårbånd eller bøyle rundt er flott i dag, og lugg er også sexy! En skålugg er forførerisk og spennende.

 • Du kan også krølle håret ved hjelp av krølltang. En tang med stor omkrets vil gjøre krøllene store og bølgete. En med mindre, vil definere krøllene mer. Jeg liker best den store på lange hår. Da kan du virkelig få Hollywood-krøller.

 • Du kan også føne krøller ved hjelp av en rundbørste. Dette er litt vanskelig å gjøre på seg selv, så da kan du eventuelt få hjelp hos frisøren din eller av en venninne.

  Hjelpemidler på plass

  Dersom du skal trylle sammen håret til en glamourøs og sexy frisyre, er det altså viktig å ha utstyret i orden, eller de rette hjelpemidlene på plass! Har du det, skal du se at også du klarer å forvandle toppen din til selve kronen på verket.

 • Krølltang/ruller er et must.

 • Spray håret på forhånd med volumsprayen til Trevor Sorbie eller en annen spray som «Masterpiece» fra Tigi som gir veldig godt hold og massevis av glans. Men pass på når du bruker krølltang at du bruker en varmebeskyttende spray.

 • Touperingskam, kan hjelpe maksimalt. En slik kam kan kjøpes på Vita eller frisørsalonger. Toupere i bunnen av håret mot hodebunn for å gi håret et løft. Husk å gre ut touperingen før du vasker håret, ellers vil det bli som å kaste ull i tørketrommelen!

 • Fliseklemmer eller andre artige klemmer du kan bruke som dekor.

 • Hårbøyle eller bånd er kult om du vil være 60 - talls berte.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning