Shoppingavhengig, jeg?

I dag har jeg ikke handlet noe. Ja, bortsett fra øreringene på H&M da. Men de kostet jo bare en femtilapp, og passer perfekt til veska jeg kjøpte i går..

Publisert Oppdatert
De passer sikkert til mye annet jeg har også, det var et godt kjøp, så jeg er tilfreds med meg selv. Det vil si, jeg er tilfreds med øreringene. Jeg er ikke fullt så tilfreds med at jeg ikke ser ut til å ha evnen til å gå gjennom byen uten å svi av noen kroner. For sjekk her:

Jeg har 46 par sko, deriblant minst 10 par som jeg ikke orker å gå med. Videre har jeg 54 vesker, 31 hvite singleter, 18 par jeans og et berg av smykker. En egen hylle i klesskapet er fylt til randen av klær som fortsatt har merkelappen på.

Er det salg må jeg handle, sånn er det bare. I tilfelle drømmekjolen er der, og jeg faktisk kan "spare" penger på å kjøpe den. Jeg kan tenke på et salg i dagesvis, og jeg gleder meg som en unge på julekvelden dagen det starter.

Jeg er verdensmester i å finne på unnskyldninger for å shoppe klær, sko og stæsj. De kan gå fra "jeg har blitt dumpet" (godkjent unnskyldning), "jeg har mensen" (nesten godkjent), "jeg tror jeg får mensen" (tvilsom) til "det er ikke noe gøy på tv i kveld" (ikke akseptabel).

Jeg handler alltid alene. Medsammensvorne på handlerunden blir alltid bare plunder og heft, og jeg trenger konsentrasjonen i full behold. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har rotet meg bort i fremmede byer fordi jeg tror den perfekte butikk ligger rett rundt hjørnet. "Rett rundt hjørnet" tredve ganger vil si ganske mange kvartaler.

Har jeg sett meg ut noe uten å tak i det blir jeg helt tullete, og jeg ringer land og strand rundt for å finne det utkårede plagget. Nå sist var det et støvlettpar som fikk unngjelde. Himmel og jord har blitt satt i bevegelse, alle butikkene i kjeden er kontaktet, og jeg håperhåperhåper(!) at jeg får tak i de..

Skulle jeg beskrevet drømmedagen min involverer den verken bryllup eller en natt med Brad Pitt. Niks, drømmedagen består av en shoppinghelg i en storby, med et utømmelig Visakort i lommeboken. Jeg blir helt salig bare av å tenke på det, tenk å kunne gå amok i butikk etter butikk!

Jeg ble flinkere til å gå forbi butikkene en periode, det ble en vanesak det også. Men da kom jeg jo tidligere hjem, og der stod pc'en og ventet på meg med åpne armer. Jeg tok en kikk på velværeforumet her inne, og der anbefales det jeans, støvletter og hudpleieartikler, med link til nettbutikker. Og vips! Jeg var på shoppingkjøret igjen..

Heldigvis er jeg ikke like håpløs som en viss hovedperson i shopoholikerbøkene. Jeg innser i alle fall at skjerpings må til, og jeg akter å starte skjerpingsen NÅ. Fra og med i dag, til og med mandag, altså en uke, skal jeg skrive shoppingdagbok. Forhåpentligvis vil det hjelpe å få alle handlerundene ned på papiret, så jeg ser hva jeg faktisk bruker. Jeg lover med hånden på hjertet at jeg skal tenke meg om to ganger før hvert kjøp, og at jeg ikke skal kjøpe flere vesker. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal klare det, og er du like nysgjerrig som meg kan du kikke innom neste tirsdag, da faller dommen. Og hvis jeg har vært flink så skal det nok bli en liten shoppingrunde i premie..!

Ps: Tskjorten det er bilde av kan forøvrig kjøpes på DOSE UK . Spørs om jeg ikke må ha en sånn en også ja.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning