Shopping som hobby og trøst

Er jeg deppa så er det ingenting som hjelper så godt som å shoppe. Å vandre fra butikk til butikk og legge bekymringene bak seg mens kontoen tømmes.

Publisert Oppdatert
Hvorfor er det egentlig sånn for oss kvinner? De fleste menn ser på shopping som et nødvendig onde når de ikke eier en eneste boxershorts uten hull. For kvinner har shopping fått en helt annen funksjon enn det å skaffe seg det man trenger. Å gå rundt i sin egen verden, prøve en kjole, kanskje kikke på nye asjetter etterpå, jeg trenger vel kanskje noen nye sko..?

Hvis man er ordentlig deppa, kanskje har man blitt dumpa av kjæresten, man har fått en dårlig karakter, ungene griner og maser og du føler at du ikke blir verdsatt som mor, da er det veldig deilig å skjemme seg bort litt. En ny bukse kan gjøre underverker for humøret, og er det ikke greit å unne seg den buksa i sånne situasjoner da?

Ikke bare får shoppingen oss til å føle oss bedre, vi bruker også handlingen som et tidsfordriv. Mange har som fast rutine at lørdagen brukes til å handle. Hvor stor er egentlig sannsynligheten for at man trenger noe nytt hver eneste lørdag..? Forsvinnende liten skulle man tro.. Når småjenter skriver shopping i skoledagbøkene sine under "h obbyer", da begynner handlekraften å ta litt overhånd.

Butikkene utvider, åpningstidene presses, og vi handler desto mer. I Oslo sentrum kan du nå handle alt du måtte begjære frem til klokken 22.00 på kvelden, hver eneste ukedag. Er du på shoppingtur på lørdagen må du gjøre deg ferdig før 20.00. Ikea har sprengt statistikkene med å ha åpent til 23.00 hver ukedag. Det høres helt absurd ut å kjøpe huslige ting en time før midnatt, men det er vel ingen tvil om at det lønner seg for Ikea, ellers hadde de gått tilbake til gamle stengetider..

Det er klart butikkene skor seg på det at vi er shoppinggale, og man trenger jo ikke å gå ut døra en gang for å handle. Det store internettet inneholder millioner av nettsteder det er mulig å legge igjen penger, og mange blir rett og slett avhengige. Ebay blir ofte utpekt som den største synderen, det er nesten for lett for kundene å finne gode tilbud til at man ikke kan la seg rive med. I tillegg kan man få hele verdens utvalg rett inn på pc'en, det er jo fantastisk! Det er ikke vanskelig å skjønne at man som norsk jente ikke klarer å motstå produkter på ebay til halve prisen av hva det ville kostet i norske butikker. Alle liker vel å spare penger?

Og det er vel her stikkordet ligger, det å spare penger. Holder man seg i tøylene og begrenser seg så er det klart at man kan spare penger. Problemet ligger i alle de som handler uten mål og mening, uten å tenke behov og økonomi. Det er da det går galt. Og går det galt, så hjelper det rett og slett ikke at man følte seg som dronninga av shoppingville mens det stod på..

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning