Shopping i Europas byer

Savner du gode utenlandske butikker når du er ute og kikker i butikkene her hjemme? Drømmer du deg bort til Europas uendelige utvalg? Du er ikke alene..

Publisert Oppdatert
Norske jenter på reise er eksperter i å finne den nærmeste Zarabutikken. Kjeden har butikker i de fleste europeiske land, bortsett fra Norge. Heldigvis åpner de butikk i Oslo om ikke altfor lenge. I mellomtiden valfarter vi altså utenlandske storbyer, for Zara er den ultimate butikken for jenter i nær sagt alle aldre. Elegante klær med en ekslusiv touch, eller gode basisplagg i behagelige materialer. Felles for hele utvalget er lave priser, og et enormt utvalg. Zaras skokolleksjon kan få oss alle til å bli skogale, og solbrillene er superkule..
Sommerferien i år tilbrakte jeg i Spania, og shopping var selvsagt en av punktene på "må gjøre" listen. Zaras hjemland viste seg å være meget behagelig når det gjaldt shopping, og Zarabutikkenes klær var priset til det halve av prisen i andre europeiske land. Det samme med Mango. Kjeden finnes riktignok i Oslo, men er ikke akkurat overrepresentert i andre deler av landet vårt. Også disse butikkene hadde priser laaangt under det vi er vant til. En annen kjede jeg ble veldig positivt overrasket over var Bershka. Kanonbillig, tøffe klær og kolleksjoner for begge kjønn. Jeans til 30 euro, vesker til 10 euro, og tskjorter for under en norsk femtilapp.

Stikker du innom et parfymeri i London, Paris eller Barcelona, så kan du virkelig drømme deg bort. Supre merker som Stila, Mac og ikke minst Shu Uemura er linet opp på rekke og rad. Macs øyeskygger er et must, Stilas foundation likeså, og alle jenter burde ha et par Shu Uemura sminkebørster i skapet, som er i den aller, aller ypperste kvalitet. Mulig å få tak i i Norge? Niks, ikke disse heller..

Om du er i London må du ikke nøye deg med å oppsøke parfymeriene. Topshop er butikken med stor B, og at ikke denne kjeden har funnet veien til Norge er nesten skandaløst. Topshop har ALT du trenger til et fullstendig antrekk, undertøyet, klær, vesker, sko, smykker og stæsj. Og jammen er ikke prisene finfine også.. I Topshopbutikken midt i Oxford Street trenger du ikke gå ut av døra for å komme inn til naboen Miss Selfridge, som er nesten like bra. Klærne er feminine og elegante, og også her finner du alt du trenger av tilbehør.

Reiser vi viderer til Praha finner du fort ut at byen har mer enn bare krystall. Den enorme skokjeden Bata har butikker overalt, blant annet enn 9etasjes butikk midt i sentrum. Noen meter fra skobutikken finner du en toetasjes New Yorker, den ene etasjen er fylt til randen av undertøy, smykker, belter og vesker. I andreetasjen finner du bord på bord med tøffe jeans, og en hel masse annet.

Da var det bare å begynne å spare, vanligvis blir flyreisen og hotelloppholdet myyye billigere enn shoppingturen. God tur!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning