Sexy frisyrer!

Trenger du en spennende struktur i håret? Få tips av stylist Thomas Edlund!

Publisert Oppdatert
Thomas Edlund er en av Skandinavias mest kjente hårstylister. Han har 18 års erfaring både fra kjendisstyling og moteverden. Her får du hans praktiske knep servert på sølvfat!

Glans

For å få den beste glansen, må man være påpasselig med å begynne allerede når man jobber med å skape volum i håret. Bruk glansende mousse, unngå matte volumprodukter.

For ytterligere glans, glatt det ytterste hårlaget lett. Tilfør et glansprodukt og bruk en kam og håndvarme for å sikre at alle småhår legger seg i samme retning. Da oppnår du den beste glansen.

Volum

Det finnes mange måter å skape volum på, og i tillegg mange typer volum. En variant kan være å rulle opp håret på hele hodet med hårruller. Rull håret i den retningen du vil at håret skal legge seg. Et annet alternativ kan være å bruke en krølltang, noe som fungerer kjempebra til å skape volum i deler av håret.

En spennende variant kan dessuten være å legge til et volumprodukt og føne håret, for senere å kreppe litt ved hårrøttene utenom ved hårfestet og i fronten. For å skape ytterligere partyvolum kan man også tupere håret i hodebunnen.

Da kammer man relativt tynne skiller og ruller kammen mothårs, hardt ned mot hodebunnen, omtrent tre ganger. For optimalt volum, tilfør volummousse og rull håret med hårruller. Krepp senere hele hodebunnen, utenom der hårbunnen synes.

Tupér senere lengdene lett hele veien ut, i den formen man har tenkt seg frisyren. Avslutt med å kamme overflaten lett og fiksér med spray.

Struktur i håret

Det finnes et hav at spennende strukturtips, men her kommer et par godbiter som passer til nyttårs- og festfrisyrer.

Kreppetangen er et anvendbart hjelpemiddel som både kan gi håret en herlig bølgete struktur, eller gjøre håret yndig og engleaktig om man kammer det gjennom når det nettopp har blitt bølget.

Rettetangen kan også brukes, og et tips er å vende tuppene nedover og senere dra håret utover som et gavepapir.

Resultatet man får er vakre, uregelmessige spirallokker. Krølltangen kan også skape dype bølger og gi et snev av 1920-tallsstil. Vinkle krølltangen slik at kanten peker mot hårbunnen og klem til. Vinkle senere krølltangen slik at den andre siden peker nedover og fortsett gjennom håret.

Føler man for å legge seg til en veldig kul finish på håret, kan man legge til mousse i håret og samle håret i små ruter. Håret fra hver rute tvinnes så hardt at det begynner å vri seg rundt sin egen akse, ved å feste det opp med en binders. Når man så slipper det ned får man seg sannsynligvis en fin overraskelse.

En slik styling kan passe perfekt i nakken for en mer alternativ nyttårsstil. Man kan også dele inn deler av håret i tynne fletter som man knytter sammen. Senere lufttørker man det, for så å rufse det til og la det skape en spennende effekt, for eksempel en stor lugg som kommer ned på den ene siden. En annen variant er å rulle opp håret med tørkerull og feste til med krokodilleklemmer.

Om man ruller ulike deler av håret med ulik hardhet blir det til en blanding av lokker og en tøff afro-look.

Produkttips

Stylingene kan gjøres på mange forskjellige vis, men jeg anbefaler følgende produkter som jeg synes er bra:

Volum

 • Shockwaves Root Boosting Spray Gel
 • Shockwaves Volumizing Mousse
 • Shockwaves Volumizing Hairspray

  Glans

 • Shockwaves Shine & Define Gel-Wax
 • Shockwaves Go Matt Clay (om man vil ha en matt look. Passer for eksempel bra i nakken på den alternative nyttårsstilen)

  Fixing

 • Shockwaves Flexible Hold Hairspray
 • Shockwaves Power Hold Spray Ultra Strong

  Detaljer for å skille tuppene

 • Shockwaves Tousling Foaming Wax

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning