Sesongens festmote

Pyntesesongen er rett rundt hjørnet, julebord og nyttår er ikke så langt unna, og det lakker og lir mot mørkere tider.

Publisert Oppdatert
Snart må du ut på kjolejakt, og det vet vi vel alle at kan være en prøvelse. For å gjøre shoppingen litt enklere presenteres du herved før høstens og vinterens pyntemote!

Først av alt, halterneck er tilbake for fullt. Bare skuldre og innsvingt midje, gjerne med korsettliv, gjør at man ser superfeminin ut. Dropp halssmykket, bruk heller smykkekvoten i ørene, og la utringningen gjøre sitt. Er man bredskuldret bør man velge en halterneckvariant som er fyldig og volumiøs i skjørtet, for å balansere ut overkroppen.

Overalt på catwalken ser vi kjoler med metalliske bånd rundt midjen og flagrende skjørt. Båndene kan enten være smale og romantiske eller brede. De brede variantene fremhever midjen mer, og skaper former. Kombinerer man denne stilen med en 50tallskjole med knelangt utskrådd skjørt har du en sikker vinner for de mer pærefasong.

Volum er et annet stikkord det er verdt å merke seg. Ballongskjørt er (bokstavelig talt..) stort nå, og er man ute etter en mer casual look kan et slikt skjørt i kombinasjon med en romantisk bluse gjøre susen. Hold deg unna supertrange topper til et slikt skjørt, det vil få deg til å se ut som en tegneseriefigur, med smal overkropp og gigantisk underkropp.

I hele sommer har vi kledd oss som sigøynere, men nå bør sigøynerskjørtene pakkes ned og bort. Det samme med den billige kaftanen uten fasong du kjøpte billig i Thailand. Asiatisk inspirasjon, som sterke farger, perler og stener er tilbake, men mer tonet ned enn sommeren trend. Nå snakker vi luksuriøse plagg inspirert av Østen, og ikke klær FRA Østen. Kjoler og skjørt i ekte silke med perlebroderier er supertrendy.

Syns du dette her ble litt for mye stæsj og glam? I år som tidligere år så er den lille sorte alltid et sikkert valg. Det går alltids an å gjøre antrekket litt mer spesielt selv om du bruker et antrekk du har fra før som basis. Kjøp nye sko og veske, og mye er gjort. Et sjal rundt skuldrene eller en blomst i håret gjør også sitt. I høst ser vi at det blir brukt mye rødt i kombinasjon med sort, og blonder er også populært. Disse to i kombinasjon bør man imidlertid styre unna, ellers kan man risikere å se ut som noe helt annet enn ballets dronning..

Det lureste du gjør er å begynne letingen nå, så slipper du panikkshopping rett før du MÅ ha noe å ha på deg, og ikke minst er ikke butikkene overfylt av juleshoppere..

__________________________________________________________________________

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning