Sommermote 2012

Selvlysende sommer

Du skal lyse opp denne sommeren.

Publisert Oppdatert

Årets sommermote har lenge lyst skarpt mot en fra butikkvinduene. I år er nemlig 80-tallets neonfarger tilbake, og kjedebutikkene forsøker å lokke nordmenn flest inn i neongrønt, blendende gult og knæsj rosa.

Unngå signallys-looken

For de mer beskjedne av oss kan det være greit med noen tips om hvordan man kan kle seg i sommerens neontrend uten å se ut som et vandrende signallys.

  • En smart start kan være å friske opp kun tilbehøret.
  • En neonfarget håndveske, smykke eller belte eller belte står godt til ellers nøytrale klær.
  • Eller hva med et par iøynefallende pumps?
  • I følge sminkegründer Jane Iredale er det mest populære på sminkefronten denne våren og sommeren knalloransje leppestift. Dette kan også være en start for deg som ønsker å utforske de litt mer dristige fargene. Men husk å velge en nyanse som kler hudtonen din!
  • Noe annet som også kan være et alternativ er å legge noen kule neonstriper i håret! Såkalte colorbugs er det siste nye innenfor denne trenden, nemlig farge som kan legges i tuppene eller som hele striper, for så å vaskes ut igjen når du ikke vil ha de i lenger.
  • Vil du gå enda mer forsiktig fram, kan du nøye deg med å bare male neglene i moteriktig neon.

Passer fint til

Både svart og hvitt er fine farger å nøytralisere neonlooken med. Det er sjelden heldig med sterke farger fra topp til tå.

Velg derfor svarte sko til en knallrosa kjole, en nøytral topp til et neonfarget skjørt, og dropp de neonfargede smykkene om antrekket er selvlysende nok i seg selv.

Og når sommersola får skikkelig tak kan du dessuten glede deg over at neonfarger står særlig godt til brun hud.

Få inspirasjon fra bildeserien øverst!

Les også:

Sminken gjør deg gammel

Jakka er vårens sikreste kjøp

Slik skal du kle deg nå

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning