Skuespillere i 2013

Se opp for disse ansiktene

Du har sannsynligvis aldri hørt om dem før.

STJERNEANER: Riley Keough bør ha et godt stjernepotensial med Elvis som bestefar og Nicholas Cage som stefar da han var sammen med moren Lisa Marie Presley.

STJERNEANER: Riley Keough bør ha et godt stjernepotensial med Elvis som bestefar og Nicholas Cage som stefar da han var sammen med moren Lisa Marie Presley. Foto: FOTO: Filmweb.no

Publisert Oppdatert

Tidligere har en films suksess i stor grad vært avhengig av kjente skuespillere i hovedrollene.

Denne trenden er for lengst snudd, nå er det de unge og lovende vi vil se!

Bit deg gjerne merke i navnene deres først som sist, dette er nykommerne du kommer til å se mer til fremover:

Alex Pettyfer , 22 år, Hertfordshire

Den tidligere modellen fra Hertfordshire startet karrieren med actioneventyret "Stormbreaker" (2006), og han hadde hovedrollen i filmatiseringen av fantasyboken "I Am Number Four" (2011). I juli i år tok han steget over i de voksnes verden med Steven Soderberghs strippefilm "Magic Mike". I 2013 blir han å se i "The Butler", der han skal spille mot John Cusack og Robin Williams.

NYKOMMER: Alex Pettyfer skal spille mot John Cusack og Robin Williams i 2013.

NYKOMMER: Alex Pettyfer skal spille mot John Cusack og Robin Williams i 2013. Foto: FOTO: Filmweb

Alicia Vikander , 24 år, Gøteborg

Alicia er utdannet ballettdanser, og har spilt i en mengde musikaler siden syvårsalderen. Hun har vært å se i flere TV-serier og filmer, og i 2011 vant hun en Guldbagge for beste kvinnelige hovedrolle i langfilmdebuten "Till det som är vackert". I september i år ble hun for alvor oppdaget etter sin tolkning av Dronning Caroline Mathilde i "En kongelig affære". I februar 2013 spiller hun i "Anna Karenina", mot blant annet Keira Knightley og Jude Law.

Ashley Hinshaw , 24 år, Indiana

SVENSK STJERNESKUDD: Alicia Vikander ble oppdaget i år, og skal neste år spille i Anna Karenina.

SVENSK STJERNESKUDD: Alicia Vikander ble oppdaget i år, og skal neste år spille i Anna Karenina. Foto: FOTO: Filmweb.no

Ashley Hinshaw begynte sin jobbkarriere som modell, og ble raskt oppdaget og tilbudt en rolle i realityserien "Made" på MTV. Ashleys spillefilmdebut kom i 2012 med filmene "Chronicle", og "LOL". Hun tar steget over i de voksnes rekker med det erotiske dramaet "Cherry" denne vinteren, og vi spår at det ikke blir det siste vi ser av den vakre jenta.

Bill Skarsgård , 22 år, Stockholm

Han er sønnen til Stellan, og broren til Alexander. Bill filmdebuterte i thrilleren "Jerngjengen" i 2000, sammen med broren. I 2008 spilte han i actionkomedien "Kenny Begins", og i 2011 fikk han rollen som Simon i kinofilmen "Simon og Eiketrærne". I 2013 blir han å se i kostymedramaene "Victoria" og "Anna Karenina".

MTV-STJERNE: Ashley Hinshaw har gått fra modell til skuespiller.

MTV-STJERNE: Ashley Hinshaw har gått fra modell til skuespiller. Foto: FOTO: Filmweb.no

Ezra Miller , 19 år, New Jersey

Han filmdebuterte med en hovedrolle i dramafilmen "Afterschool" (2008), og har spilt i flere episoder av "Californication" (2008) og "Royal Pains" (2009-2010). Miller fikk sitt gjennombrudd i 2011 med "Vi må snakke om Kevin". Nå ser vi han i en langt lystigere rolle i kinoaktuelle "The Perks of Being a Wallflower" sammen med Emma Watson. i 2013 inntar han rollen som Leon i filmatiseringen av "Madame Bovary".

Liam Hemsworth , 22 år, Melbourne

KJENT FAR: Når pappa heter Stellan Skarsgård er skuespilleryrket ikke så fryktelig langt unna.

KJENT FAR: Når pappa heter Stellan Skarsgård er skuespilleryrket ikke så fryktelig langt unna. Foto: FOTO: Filmweb

Australske Liam Hemsworth fikk sin første rolle i TV-serien "Home and Away", der storebroren Chris Hemsworth hadde en stor rolle. Flere australske TV-serier fulgte før han fikk sin første spillefilm, "Knowing" (2009) med Nicolas Cage. Det store gjennombruddet kom med rollen som Gale i "The Hunger Games", og i august i år ble han det yngste medlemmet noensinne i "The Expendables 2"! Vi spår ytterligere hysteri rundt den australske kjekkasen når film nummer to i The Hunger Games- serien, "Catching Fire" når norske kinoer i november neste år.

Logan Lerman , 20 år, California

Han var visstnok bare 2 1/2 år gammel da han fortalte moren sin at han ville bli skuespiller. Karrieren startet med reklamer, og den første filmrollen var som Mel Gibsons yngste sønn i "The Patriot" (2000). Sjarmøren har blitt kjent gjennom TV-serien "Jack & Bobby" (2004-2005) og filmer som "3:10 to Yuma" (2007) og "De tre musketerer" (2011). I november i år har han hovedrollen i "The Perks of Being a Wallflower", og neste år skal han spille Percy Jackson i "Sea of Monsters".

MED POTTERSTJERNE: Ezra Miller er å se i kinoakutelle The Perks of Being a Wallflower, sammen med Emma Watson.

MED POTTERSTJERNE: Ezra Miller er å se i kinoakutelle The Perks of Being a Wallflower, sammen med Emma Watson. Foto: FOTO: Filmweb.no

Nicholas Hoult , 23 år, Berkshire

Nicholas Hoult ble for alvor kjent i filmatiseringen av Nick Hornbys bok "Gutter er gutter" (2002) som den lille gutten Marcus, hvor han spilte mot Hugh Grant. I voksen form er han kjent fra "A Single Man" (2009), "Clash of the Titans" (2010) og "X-Men: First Class" (2011). I mars 2013 har han hovedrollen i eventyrfilmen "Jack the Giant Killer".

Riley Keough , 23 år, Los Angeles

SÅPESTJERNE: Liam Hemsworth begynte sin karriere som såpestjerne.

SÅPESTJERNE: Liam Hemsworth begynte sin karriere som såpestjerne. Foto: FOTO: Filmweb.no

Hun er datteren til Lisa Marie Presley, og dermed barnebarnet til The King. Hun har vært stedatteren til Nicolas Cage, så han inspirerte henne kanskje til skuespilleryrket? Keough debuterte i "The Runaways" (2010), og har siden vært å se i "The Good Doctor" (2011) og "Jack and Diane" (2012). I juli var hun å se i Steven Soderberghs "Magic Mike". Neste år blir hun å se i "Mad Max: Fury Road".

I fjor spådde vi at blant annet Helene Bergsholm (Få meg på, for faen!), Lily Colins (Lille speil på veggen der), Juno Temple (The Dark Knight Rises) og Amber Heard (The Rum Diary) ville gjøre seg bemerket.

Les også:

TIDLIG KRØKES: Logan Lerman visste fra svært ung alder at han ville bli skuespiller.

TIDLIG KRØKES: Logan Lerman visste fra svært ung alder at han ville bli skuespiller. Foto: FOTO: Filmweb.no

Gjør deg klar til Twilight-finalen

Sniktitt på filmåret 2013

EVENTYR: Nicholas Hoult har hovedrollen i eventyrfilmen "Jack the Giant Killer", som kommer i 2013.

EVENTYR: Nicholas Hoult har hovedrollen i eventyrfilmen "Jack the Giant Killer", som kommer i 2013. Foto: FOTO: Filmweb.no

STJERNEANER: Riley Keough bør ha et godt stjernepotensial med Elvis som bestefar og Nicholas Cage som stefar da han var sammen med moren Lisa Marie Presley.

STJERNEANER: Riley Keough bør ha et godt stjernepotensial med Elvis som bestefar og Nicholas Cage som stefar da han var sammen med moren Lisa Marie Presley. Foto: FOTO: Filmweb.no

Med kommersielt innhold
Med kommersielt innhold

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning