Rumpefiksing

I plastikkirurgiens hjemland, USA, er antallet ”rumpe-kirurger” oppe i et antall på nesten 400 leger. Etter noen års puppefokus er det rumpene som står for tur.

Publisert Oppdatert
I fjor gjennomførte 2361 amerikanske kvinner rumpeoperasjoner, en operasjon der silikon eller fett blir operert inn under huden på bakenden. Dette er fire ganger så mange som i 2002, som var det første året det ble ført statistikker over denne type operasjoner. Operasjonen koster vanligvis rundt 20 000 amerikanske dollar, vi snakker altså om svimlende summer for en anelse J-Lo rumpe..

Og det er tydeligvis større rumper som er tingen:
"Før var rumpa noe man pleide å skjule, nå skal den derimot fremheves," sier Dr Thomas L Roberts III, som har gjennomført mer enn 300 rumpeoperasjoner på amerikanske damer.

På 80 og 90tallet begynte kirurgene å eksperimentere med ulike former for silikonimplantater ment for rumperegionen. Problemet var at implantatene sprakk og det ble dannet infeksjoner. I tillegg føltes det visstnok som å sitte på "n oe", og det var derfor ikke behagelig for pasientene, selv etter at sårene hadde grodd.

Operasjonsteknikken er fortsatt under sterk utvikling, og det er mange som mener det er altfor tidlig å la seg operere, siden man ikke er sikre på langtidsvirkningene. I forhold til brystimplantater vil rumpesilikon nødvendigvis måtte tåle mye mer, siden vi sitter rett på implantatene. Allikevel er det altså flere og flere kvinner som legger seg under kniven, gjerne med et bilde av Beyonce i hånden..

På slutten av 90tallet begynte Dr Roberts med å teste ut en helt ny teknikk, der han brukte naturlig fett som ble sugd ut fra hofter og mage. Fettet ble så renset og blandet med antibiotika, for å hindre infeksjon. Fettet blir injesert dråpevis, slik at blodgjennomstrømmingen blir jevnere enn om man pumper alt fettet inn på en gang. Teknikken er i utgangspunktet ment for ansiktet, og er derfor svært nøyaktig.

"Det er som å jobbe med leire," sier Dr Roberts. "Leire"teknikken var et stort vendepunkt for plastikkirurgene, siden den lar kirurgene modellere hver og en pasient individuelt, slik det ser best ut.

Pasientene ser ut til å være fornøyde, og det sies at mellom 60 og 80% av fettet blir der det er injesert. Høres kanskje ut som en god løsning for de med flat rumpe? Ja, hvis du har 20 000 dollar, vel å merke.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning