Rødmende trendy

80-talls bølgen er over oss igjen, også på sminkefronten. I år er det rødmende kinn som teller!

Publisert Oppdatert
Tiden er inne for å avsløre dine rosa kinnben (enten du har de eller ikke!). Men det er selvsagt viktig at du følger din hudfarge, hva er flatterende, hva skal du styre unna? Passer du ikke med rosa kinn, kan de også være glødende, glade og sunne i fargene. Tenk på hvordan du ser ut akkurat når du har vært ute i den kjølige luften. Du kan skape denne looken med å velge blant mange forskjellige børster og kosmetiske vidunderrouger.

En rouge kan gjøre underverk for ansiktet ditt og få deg til å se ut som en superstjerne bare du gjør det riktig. For å nå målet ditt, sjekk nedenfor hva du kan gjøre!

Sminke deg riktig!

Et tips er å se etter ordet "glow" på emballasjen. Den typen pudder og geleer gir deg akkurat nok farge og dekker nok til at du kan bli matt og pen i ansiktet. Shu Uemuras "Glow On Blush"-pudder, er supermyk. Du påfører den med en stor rougekost eller en liten bomullsball. Shu Uemura selges dessverre ikke i Norge, men finnes i diverse nettbutikker.

Hvilken farge er du?

Mange kvinner misliker å bruke rouge fordi det ikke alltid ser helt ekte ut. Men du kan bruke rouge til å forme ansiktet ditt på en naturlig måte, bare følg disse tipsene:

  • Når du velger farge, tenk på hudtonen din. Først må du ta hensyn til din basiske hudtone.

  • I de fleste tilfeller gjelder regelen at du ikke bruker en rouge som er mer enn to skygger mørkere enn din hudfarge. Unntaket er dersom du har mørk hud. Jo mørkere hud du har, jo dypere kan rougefargen din være.

  • Dersom du har varme undertoner i huden din, ser du best ut i gul-baserte sminkeskygger, har du lys og kald farge i huden din bør du holde deg til blå, rosa og bærrøde fargetoner.

  • Dersom du tviler på hudtonen din, er ett tips å knipe i kinnene dine og matche fargen som kommer i hudens overflate etter at blodet strømmer til igjen.

    Finn rett form

    Tommelregel nummer en når du velger rouge er at kremrouger ser mest fuktig ut - som om fargen kommer fra huden din, mens pudderrouge gir en matt finish, og væske og gelebasert rouge gir deg en blank overflate med farge.

  • Hvis du bruker pudderrouge og har en fet hudtype, kan du påføre litt løst pudder på ansiktet først, dermed vil rougen sitte jevnt over kinnbena dine.

  • Påfør rouge til slutt når du sminker huden din. Om du bruker øyesminke og leppestift, ta dette på før du tar på rougen. Dersom du allerede har litt sminke på deg, trenger du ikke så mye farge, dermed er sjansen mindre for å overdrive.

Få det til å vare

Noen ganger ser morgenrougen din ut til å forsvinne som dagen går. Noen make-up artister påfører krembasert rouge på først, for så å klappe lett over med litt pudderrouge i samme farge for å få rougen til å holde hele dagen. Fargen som blir påført vil gi looken mer intensitet i fargen, noe som kan være bra for eksempel dersom du skal ut om kvelden.

Ikke ta rouge på panne og hake!

Dersom du vil ha fokus på øynene dine og munnen din, ikke ta rouge på pannen og haken din. Ikke ta rouge på for nære under øynene dine; de vil se opphovnet ut. Husk på å bruke lette strøk når du påfører produktene, du kan alltid ta mer på dersom det er for lite.

Prøv alltid først!

Som all sminke ser også rouge annerledes ut på ansiktet ditt enn på hånden din eller på emballasjen. Fargene er ofte lysere på huden enn i boksen, og en rouge som er for lys, kan se unaturlig ut på samme måte som en rouge som er for mørk i fargen.

Kilde: makeuptrend ivillage.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning