Pynt på kroppen!

Trendene endrer seg, men tatovering og piercing er fremdeles in. Få tipsene her!

Publisert Oppdatert
Dersom du trodde at kroppskunstbølgen er over, tok du feil. Det handler bare om å styre unna kinategn, tribalmønstre og ring i øyenbrynet!

Stjerner og blomster

Tatovør ved Lucky7Tattoos, Per Erik (Pero) Dahlman, forteller hvilke tatoveringer jenter satser på i dag;

- Det går i stjerner, skrift med navn, sitater og mye blomster. Mange vil ha tradisjonelle tatoveringer, som sailor-blomster, men kinategn og tribaler er ut.

Pero mener at tatoveringstrenden har gått fra å være en interesse for spesielt interesserte til å bli noe svært mange har. Og folk er svært bevisste på hva de vil ha.

Hva kan man gjøre hvis man angrer på en tatovering?

- Du kan få en såkalt cover-up, som betyr at du får en ny tatovering oppå den gamle. Men vil du ha den helt vekk , må du få behandling med for eksempel laser, forklarer Pero.

Tidløs piercing

Christiane Löfblad ved Pinpoint Piercing i Oslo forteller at det er flest kvinner som velger å pierce seg.

- Det er gjerne fordi kvinner har større behov for utsmykning av kroppen sin. Kanskje appellerer det mer til kvinner fordi vi bruker mye stener og metall, sier hun.

Hun forteller at det dag er det mer "stuerent" å ha piercing og det er samtidig mer akseptert i jobbsammenheng.

- Vi bruker mindre smykker som er mer smakfulle og delikate. Akkurat nå er det mest populært med piercing på siden av underleppa, sier Löfblad.

Hun synes at piercing er tidløst, men har sett en oppsving av øre-og nesepiercing. Nytt og trendy i dag er også såkalte "microdermals" som er en type "ett- punkts smykke" som har til hensikt å gro fast under huden. Disse kan settes tilnærmet hvor som helst, og gir derfor mange muligheter. Ring i øyenbrynet er derimot ikke trendy lengre.

Det er mange grunner til at folk piercer seg, for noen er det en motegreie, for andre handler det om oppmerksomhet, og noen gjør det mest for seg selv.

- Mange tar genitalpiercing med tanke på å øke sin egen eller partnerens nytelse i senga, men også fordi de synes det ser bra ut, sier Löfblad.piercing320

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning