Proffe hårtips!

Grått, trist eller katastrofe? Håret på hodet kan være et eneste stort rot, men vil du fikse det gir vi deg frisørtipsene - helt gratis!

Publisert Oppdatert
Frisør ved Think Hairwear i Bergen, Sølvi Bjørnevoll, jobber med slitt hår hele dagen. Hun har lang erfaring med farger og klipp og er klar i sin tale;

- Velg kvalitetsprodukter hos frisøren fremfor billige alternativer, og lytt til frisørens veiledning, sier hun.

Sølvi Bjørnevoll mener det er svært nødvendig å bruke shampo tilpasset ditt hårs spesifikke behov og alltid bruke conditioner. Hun sier det er viktig å beskytte håret mot ytre påvirkning som sol, varme og forurensning. Hun forteller at bleket og farget hår krever mer pleie.

Dessuten vil Sølvi få alle mennesker til å unngå hjemmebleking og hjemmefarging!

Vi spurte Sølvi om tips til alle typer hår og sår hodebunn. Dermed delte hun riktige hårprodukter inn i hver kategori; langt, lyst, mørkt, normalt og krøllete hår. Hun gir deg også tips om hva du kan gjøre dersom du har tørr hodebunn, du vil ha mer volum eller glans i håret ditt og rett og slett holde det sundt året rundt.

Ta en kikk nedenfor og finn din kategori!

Langt hår

Frisøren anbefaler her flokeløsende og glattende produkter til å holde håret i sjakk.Produkter som Tigi`s "After Party", "Spoil Me" og "Health Goddess" nevnes som favoritter.

- "After Party" lukter helt fantastisk og er en av våre bestselgere. Trevor Sorbie har også en egen genial langt hår - serie som er beregnet for å gi pleie og gi fuktighet til lange hår. Produkter med silke i er også å anbefale, forklarer Sølvi.

Lysfarget / bleket hår

Jenter som farger håret lyst, striper det eller bleker det, får lett slitt hår på grunn av de sterke kjemikaliene som ofte brukes i håret. Dessuten er det mange som har problemer med at fargen får gultoner i håret fremfor en frisk, kald farge. Sølvi har god erfaring på dette området og vet hvilke produkter som skal til for å se ut som en flott blondine!

- "Dumb Blonde" shampo og conditioner fra merket BedHead er flott. Shampoen vil ved regelmessig bruk redusere gulfarging i bleket hår, men matter ikke ned farget hår slik man kan oppleve med mer "ekstreme" varianter, forklarer Sølvi.

Hun synes også at Cutrin's eller Loreal's silver shampo er flotte produkter. - Deres produkter er geniale for å få et kaldere preg på håret., jeg er selv avhengig av denne typen shampoer, avslører firsøren.

Sølvi mener også at en pleiende shampo fra Kerastase med masse av protein som bygger opp håret innenfra er en lur shampo for lysbehandlet hår.

- Kur i salong er også å anbefale for lyse, kjemisk behandlet hår, sier hun.

Mørkfarget hår

Har du farget håret ditt mørkt, er det svært vakkert så lenge du klarer å beholde fargen frisk og glansfull, men mange shampoer dimmer fargen og matter den ut. Ingen vil se ut som en slitt dørmatte, og Sølvi har rådene til deg!

- "Brunette Goddes" shampo og conditioner fra BedHEad er kjempebra! Og også Kerastase sin shampo for farget hår, den bevarer fargen lengre og gir en fantastisk glans, forteller Sølvi.

Hun anbefaler brunetter å bruke glansprodukter i tillegg, noe som fremhever fargen.

Krøllete hår

Du er gjerne utrolig lei av dine ustyrelige krøller, det å våkne opp som en vill puddel kan gjøre at du fullstendig mister motivasjonen til å starte noe styling før du går ut døren om morgen. Men det er faktisk mulig å bli seende ut som en vakker krølleprinsesse, bare du mikser og trikser med riktige pordukter!

- Jeg vil utvilsomt anbefale hele "Curls Rock"- familen til Catwalk, produktene definerer krøllete hår og gir det spenst, glans og struktur, forteller Sølvi.

Hun nevner også KMS som har en ny serie spesielt egnet for krøllet hår. Produktene beskytter mot varme, gir håret mer fuktighet og spenst.

- "WetWax" fra Fudge er super å bruke for å glatte ut krøllene og gi glans og tekstur også i krøllet hår, dette er særlig hvis håret er tørt og porøst, sier frisøren.

Tørr hodebunn

Det er ikke særlig flatterende å ha flass liggende på skuldrene, og heller ikke særlig behagelig å klø og klore i skallen. Derfor er det viktig at du tar tak i det om du har dette problemet. For å unngå sår og irriterende stunder, følg Sølvis råd;

- Du må generelt bruke fuktighetsgivende shampo og conditionere. Unngå sterke renseprodukter eller billig-shampo fra super'n, sier hun.

Kerastase har egne shampoer beregnet på flere typer hodebunnsproblemer. Sølvi mener at du bør spørre frisøren din om hjelp, så fnner de den rette til deg.

Hun forteller at tommelfinger nummer en er å alltid huske balsam!

- En god kur er " Treat me Right" kuren. Denne kuren har forresten en genial bieffekt! Prøv den dagen derpå!! Du får en kjølende effekt og en frisk følelse i hodebunnen, smiler Sølvi.

Normalt hår - hvordan holde det sunt?

Har du normalt sunt hår, slipper du likevel ikke unna nødvendigheten ved å bruke gode og riktige produkter. Dette er nemlig nødvengig for at du skal klare å holde håret sunt og unngå at det blir flisete, flatt og kjedelig. Sølvi starter med å gi et godt råd som alltid er nødvendig både for hud og hår;

- Drikk nok vann! Dette er jo et generelt råd fra alle som driver med skjønnhet og helse. Men dårlig væskebalanse i kroppen medfører også redusert fuktighetstilførsel til hår og hodebunn, sier Sølvi.

Videre forklarer hun at du alltid bør bruke balsam/conditioner etter vask, alternativt i leave-in utgave dersom håret er sunt i utgangspunktet

Neste tips er svært viktig;

- Bruk alltid hårprodukter fra frisøren!De billigere produktene er sterke for håret og virker uttørrende eller kan inneholde skadelige silikoner som "kveler" håret., forteller frisøren-

Og selv om du har sunt og normalt hår kan det være lurt å bruke en kur med jevne mellomrom selvom håret ikke er direkte skadet.

- Det bidrar til å holde hårets vekstklima på topp. For eksempel er "Treat Me Right" fra BedHead en fantastisk fuktighetsgivende og styrkende hårmaske og kur for alle slags hårtyper. Den gir velvære for hår og hodebunn og passer like bra til gutta som jentene. Om håret er kjemisk behandlet bør håret kures oftere, for eksempel med " Dynamite" fra Fudge eller "Dumb Blonde" fra BedHead, sier Sølvi.

Hun anbefaler også at du vask håret av og til med en renseshampo for å fjerne overflødige fettstoffer i hodebunnen, rester av stylingprodukter og generell forurensning fra sur nedbør, svevestøv, eksos og lignende som ikke bare virker på luftveiene men også på håret.

- La håret får en vaskefri dag av og til, men dette forutsetter at håret da ikke er lesset ned med kvelende stylingprodukter, sier Sølvi.

Hvordan få mer volum i håret?

Har du flatt, tynt eller tungt hår, kan det være svært vanskelig å få håret til å se stort og styla ut.


1. Produkter som gir håret LØFT fra roten og et mer luftig hår og derved visuelt mer størrelse
2. Produkter som får hvert enkelt hårstrå til å svelle og bli tykkere
3. Produkter som legger seg som en hinne utenpå hårstrået og får det til å føles tykkere, dette er jo billig produkter fra supern som er skadelig for håret.
4. Til slutt frisering - det vil si klipp, føning, tuppering og lignende, for å bearbeide håret og få det til å virke større

Sølvi anbefaler følgende løft-produkter:


"Root Juice" fra Fudge
"SuperStar lotion" og "Superstar Queen for a Day " fra BedHead
"Volumactive" shampo fra Kerastase

Volum og tykkelsesprodukter:


"Cocky" og "Small Talk" fra BedHead
"Oomf shampo+ "og "Conditioner+ Oomf booster " fra Fudge

- Ellers finnes det generelt ulike stylingprodukter som sammen med ulike friserteknikker som, tuppering , hjelper til å gi håret løft og fylde, forklarer Sølvi.

- Den nye "Hook Up Mousse Wax" fra BedHead, og "Putty" fra Fudge, samt generelt skum som "Pump Up" hos Fudge er gode eksempler.

Hvordan få glans i håret?

Frisøren fra Bergen mener at du kan oppnå glans på tre forskjellige måter;

- Om det er nødvendig å reparere slitte og flisete tupper og porøst hår, passer "Dynamite kur" fra Fudge eller "Dumb Blonde" fra BedHead
- Vil du vedlikeholde håret, skal du bruke shampo og conditioner av god kvalitet tilpasset riktig hårtype, og i tillegg beskytte håret mot sol, varme og forurensning gjennom leave-in produkter (uten å skylle ut) med sol- og varmebeskyttelse
- Avslutte med rene glansprodukter som for eksempel "DeFrizz serum" fra Fudge Eller "Nutrisculp"fra Kerastase

- Jeg vil også anbefale Kms sin geniale vektløse "Shinespray". Den har en fantastisk lukt og gir en super glans, mener Sølvi.

Hårføning skader håret svært mye i lengden, og du har sikkert lurt på om det er mulig å tørke håret raskt uten å bruke hårføner. Frisørens råd er å bruke "Superficial" som virker glattende på håret og vil gi hurtigere tørking - ved bruk av føner.

- Det er vanskelig å få det til å tørke raskt uten føner,men du kan beskytte håret selv om du bruker føner. Det er viktig å knipe ut mest mulig vann før du tørker det med føner. Knip det ut med håndduk, ikke gni det, sier hun.

Lurt å gjøre

Sølvi forteller at du kan passe på håret ditt på flere forskjellige måter slik at du forebygger slitasje.

- Et tips er å sette kur i håret når du skal på trening, eller bare ut å gå en mosjoinstur. La kuren sitte i håret og ta på caps. På den måten sparer man tid, capsen sikrer at kuren holder seg, og den fysiske aktiviteten gir en høyere temperatur og bedre blodsirkulasjon mens kuren virker. Her anbefaler jeg helt klart "1shot+" fra Fudge, " Dynamite" eller "Dumb Blonde", forklarer frisøren.

Videre minner hun om at det er viktig å bruker produkter som beskytter mot sol, særlig i sommerhalvåret.

-UV filter er ikke et must, for eksempel inneholder alle produktene til Fudge hydroliserte hveteproteiner som styrker håret og gir det en egenbeskyttende egenskap, men mange produkter i alle tre seriene har varme eller solbeskyttelse i seg, forklarer Sølvi.

- "Masterpiece Hårspray" ble nylig kåret til beste spray av magasinet Henne. Denne gir en fenomenal glans og bra hold uten å bli sprø eller stiv og den passer alle hårtyper, sier Sølvi.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning