Pleie i tørr hverdag

Kontorarbeid og dårlig aircondition kan gjøre at hud og hår tørker ut på grunn av tett inneklima. Fuktighetssprayer løser problemet.

Publisert Oppdatert
Når man sitter fremfor Pcen en hel dag, kjenner man gjerne at kroppen kan føles dehydrert både utvendig og innvendig. Det vises på huden i ansiktet og på hendene, og man må drikke ofte for å slukke tørsten. Du har kanskje håndkrem, men ansiktskremer føles ofte tykke og fete. Dessuten er ikke kremene gunstig å bruke oppå sminken.

Ha den på jobben

Men nytt på markedet er forskjellige varianter av ansiktssprayer som man skal bruke flere ganger for dagen for å slukke hudens tørste. Det geniale med sprayene er at man kan bruke det over sminke, og huden ser frisk og opplagt ut, samt at man føler seg bedre og mer fresh.

Den nye sprayen Evian Mineral Water stammer fra det velkjente vannmerket Evian Water. Vannet er puttet på sprayflaske og skal hjelpe mot varm air condition og PC luft på kontorer, noe som alltid har vært brutalt mot hudteksturen. Evian-sprayen er perfekt å ha stående på pulten din ved siden av håndkremen.

Et annet eksempel på fuktighetsspray er Sonya Dakar's Aromasol Mist som i tillegg til å gi fuktighet, også skal tørke opp overflødig olje i overhuden og hjelpe deg å unngå at du får fet hud. Flasken skal vare lenge selv om du har den stående på jobben og bruker den jevnlig. Denne skal også hjelpe mot aknehud.

Ikke vask for ofte

Det er lett for håret å ta skade av luften rundt seg, men tro det eller ei, det er faktisk enklere å gjenvinne fuktigheten i tørt hår enn i tørr hud. Det finnes mange gode håroljer og fuktsprayer som kan brukes gjevnlig i både vått og tørt hår, noe som også er fint å ha stående på jobben.

Likevel er trikset for å stoppe inntørkingen ikke noe hokus pokus. Om du ikke har svært fett hår, skal du ikke vaske håret ditt hver dag, selv om du trener! La håret og hodebunnen hvile minst en dag før du vasker det igjen. Egentlig er det beste om håret får minst tre dagers pause mellom hver hårvask.

Når du vasker håret ditt, fjerner dette nødvendige oljer i håret, men også om du har farget håret ditt, vil fargen forsvinne raskere. I tillegg mister du mye hår når det er vått. Det er bedre om du vasker deg annenhver dag, eller bruker tørrshampo på røttene i hodebunnen. Om du vil spare litt penger, ikke kjøp dyre tørrshampoer, men forsøke deg på babypulver istedenfor! Det skal virke jevnt på brunetter.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning