Perfekt krølltopp

Har du krøllete hår, kan det gjerne føles ustyrelig og vanskelig å style. Likevel finnes det måter å få kontroll over de runde lokkene på. Her får du noen tips!

Publisert Oppdatert
Hårstylist Lorraine Massey er kjent for sine gode hår-råd. I følge eksperten, bør du ta vare på håret ditt på samme måte som du ville tatt vare på en dyr bomullsgenser; skånsomt og forsiktig.

Her er tipsene Massey kommer med:

Ikke vask håret hver dag: Shampo inneholder sodium lauryl sulfat som er et kjemikalie. Dette kjemikaliet kan irritere huden og gjøre vondt. Det tørker ut håret fordi det er ett uorganisk kjemikalie mens hår er organisk, og shampo trekker ut den naturlige fuktigheten fra håret. Lorraine Massey anbefaler at du istedenfor å bruke shampo hver dag, bare bruker litt balsam når du vasker håret. Det vil uansett bli rent når du skyller det.

Bruk lite: De dagene du vasker håret med shampo, skal du bare bruke litt og skylle grundig. Du kan sammenlikne med ansiktet ditt i forhold til hvor mye fuktighetskrem du bruker der, hodet ditt trenger ikke en større mengde med shampo enn det.

Ikke børst eller kam håret: Hvis du bruker balsam i håret ditt, vil floker falle naturlig ut av håret ditt mens du vasker det. Om du kammer og børster håret ditt, vil overflaten bli slitt og krusete. Krøllene vil holde seg fine og glatte uten at du børster håret ditt.

Bli kjent med håret ditt: Håret ditt er ikke din venninnes eller nabodamens, du må ta på håret ditt og kjenne på det. Prøv og kjenn etter hvordan håret ditt føles når det er sundt og forsøk å holde det slik. Tenk slik at hvis du sammenligner en kashmere genser og en billig syntetisk genser, vil du vite hvilken som er best ved å kjenne på stoffet.

Ikke bruk gele, silikonprodukter eller frizz-frie produkter: Lorraine Massey mener at hårprodukt- produsenter bruker de billigste ingrediensene og selger i dyre flasker. Hun sier at mange personer med krøllete hår leter etter en magisk løsning, men det finnes ikke i slike hårprodukter. Massey forteller at produktene virker slik at de legger seg på overflaten av krøllene og tar bort den naturlige fuktigheten i stedet for å lege håret. Håret kan se mindre flisete ut, men fuktigheten forsvinner fra innsiden av håret.

Vær forsiktig med produktene: Om du klarer det, vil håret ditt først se litt utslitt ut. Men tilslutt vil balsam-vaskingen gjøre stor forskjell på krøllene dine. Hvis du holder krøllene med fuktighet ved å bare bruke balsamprodukter (og ikke shampo!), vil ikke håret ditt savne mye fuktighet, og krøllene dine vil se sunne og blanke ut.

Bruk en frisør som forstår hvordan man klipper krøllete hår: Massey forteller at krøllete hår skal klippes mens det er tørt. Dette er eneste måten man kan se at krøllene blir klippet jevnt. Problemet er at mange frisører ikke er skikkelig trente i å klippe krøllete hår, men heller trente til å føne og rette krøllene i stedet for, mener Massey.

Elsk ditt krøllete hår: Først når du vet hvordan du skal ta vare på håret ditt og style det, sier det veldig mye om en kvinne som viser sine ekte krøller. En kvinne som viser sitt naturlige, krøllete hår, viser verden at hun kjenner seg selv og er fornøyd med utseendet sitt, hun er ikke redd for å være seg selv.

For mer informasjon: Devachansalon.com.

Kilde: MarieClarie

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning