Pene hender året rundt

Vi bruker tusenvis av kroner på å se bra ut, men ofte glemmer vi hendene, til tross for at de er synlige til enhver tid. Vi gir deg tipsene til hvordan du får silkemyke, vakre hender!

Publisert Oppdatert
Er du en av dem som helst vil skjule hendene og neglene dine når du ser kvinner med velstelte lakkerte negler? Istedenfor å misunne andres hender kan du forsøke våre tips, kanskje er det du som har de vakreste hendene i morgen?

Forebygging

Som med det meste annet; det er enklere å forebygge enn å behandle. Du bruker kanskje dyre hudpleieprodukter i ansiktet mens hendene får lite pleie. Tenk på alt hendene blir utsatt for! Det viktigste for å få pene hender er fukt, fukt og atter fukt. Gå til innkjøp av en god håndkrem, vi anbefaler Neutrogena hvis du har svær tørre hender, eller Ahava for normal til tørr hud. Begge kremene er drøye i bruk. Kjøp tre tuber med en gang. En til å ha på jobb, en til å ha i bilen eller i vesken, og en til å ha hjemme på badet. Hvis du sørger for å smøre deg jevnlig vil du sannsynligvis klare å unngå tørre hender.

Neglene krever også oppmerksomhet, enten de er solide eller tynne og flisete. Bit ALDRI neglene, men klipp eller fil de. Vokser neglebåndene oppover neglene kan du bruke en spesial-trepinne til å skyve de tilbake med. Klipp aldri neglebåndene, det får de til å bli mer flisete og i ytterste konsekvens kan de bli betente. Ikke glem å smøre inn neglene og neglebåndene med håndkremen.

Bruk alltid gummihansker når du vasker eller er i kontakt med andre sterke kjemikalier. Sterke vaskemidler er det absolutt verste for hendene, og det hjelper ikke å være flink til å smøre seg med håndkrem om du putter hendene i salmiakkvann noen timer senere.

Kosthold har mye å si for hud og negler, og selv om du er aldri så flink til å smøre deg så vil det alltid være mer effektiv med innvendig «smøring». Mat med sunne fettsyrer får huden til å bli mindre tørr. Forsøk å inkludere matvarer som laks, nøtter, frø, makrell og tunfisk i kostholdet ditt.

En gang i uken kan du med fordel gi hendene en hjemmelaget peeling. Bland ½ dl sukker med nok frisk sitronsaft til at massen er seig og tyktflytende. Smør inn hendene, og masser forsiktig. Peelingen vil fjerne døde hudceller, og gi hendene dine en frisk og ny glød.

Hvis du har tørre og sprukne hender

Mange hudpleiesalonger tilbyr «parafinbad» for hender. Hendene masseres inn med en god håndkrem, og dyppes deretter i varm parafinvoks. Etterpå pakkes hendene inn, slik at parafinvoksen får virke. Behandlingen gir silkemyke hender, og gir et varig resultat. Anbefales særlig for kroniske tørre hender og hvis du har problemer med eksem og sprekker.

Gi hendene et melkebad! Varm en kopp melk i mikrobølgeovnen eller i en kjele. Temperaturen bør være høy nok til at du kjenner at det er varmt, men ikke så varmt at det er vondt. Dypp fingrene dine i melken i 5 minutter. Melken mykgjør huden, og neglene blir forsterket.

En hjemmelaget håndmaske lager du enkelt ved å blande en spiseskje honning med en spiseskje olivenolje. Varm blandingen forsiktig, og smør deg inn. Putt hendene inn i hver sin plastpose, og fest en strikk (som ikke strammer for mye!) rundt håndleddene, slik at fuktigheten og varmen blir inne i posene.

En intensivkur: Smør deg inn med rikelig med håndkrem før du legger deg. Ta på deg bomullshansker utenpå, og la de være på til neste morgen. Du vil våkne med silkemyke hender!

Foto: istock.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning