Pass sminken!

Mange kvinner bruker sminke hver eneste dag, og dette er helt trygt. Det finnes nemlig utallige sunne produkter på markedet som er designet for hverdagsbruk. Men vær forsiktig.

Publisert Oppdatert
Vi har ofte hastverk om morgen og sminker oss i full fart. En dagsminke ser best ut når det er påført er tynt lag på ansiktet. Det er lurere å spare den dramatiske, mørke sminken til kvelden og glamparty på byen.

Kjølig sminke

Skal du noe etter jobb, er det greit å ha med seg sminkevesken for å mikse sminken og freshe seg for kvelden. Men da er det viktig å passe på en sak; ikke la sminken bli varm av temperaturen i rommet, vesken eller i solen!

De fleste hudprodukter er laget for å lagres i romtemperatur. Dersom sminkeproduktene blir varmet opp til et usunt nivå, kan dette skape fysiske, kjemiske og mikrobiologiske endringer i produktene.

Infeksjoner

Eksempler er væskesminke som foundation og kremer som kan tørke ut, eller vann og olje kan skille seg fra basisen noe som gjør at sminken blir ubrukelig.

I tillegg kan vitaminer i væskeproduktene dampe bort og bli ubrukelige.

Sminke kan utvikle en merkelig lukt og skifte farge slik at den ikke matcher hudtonen din lenger dersom den blir utsatt for mye varme.

Om sminken blir for varm vil også dette hjelpe på bakterievekst, spesielt i produkter som du dypper om og om igjen, for eksempel lipgloss og mascara.

Om du bruker sminke som har smeltet og hardnet igjen er sjansene store for at du kan ende opp med øyeinfeksjon, eller hudinfeksjoner av diverse slag.Kilde: health.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning