Pass på ansiktshuden

Det er fint at du renser ansiktet ditt to ganger for dagen, men passer du på å ta vare på huden? Mange vasker seg på feil måte.

Publisert Oppdatert
Rensing av huden er viktig, men det kan gjøre vondt verre dersom du renser huden din på feil måte og er uforsiktig. Vi viser deg hvordan du kan unngå feilene.

Rens og vann

Det finnes løsninger på de fem vanligste feilene ved ansiktsrens. Selv om du vasker huden din morgen og kveld, skal du ikke være så sikker på at du gjør det riktig. Kvinner flest er ikke så drevne som de tror, og dermatologer forteller om de vanligste feilene;

Feil 1: Bruker ikke vann

Mange fukter bare hendene sine, tar rensemelk, gelè eller skum på fingertuppene og på fører dette på tørt ansikt. Mange rensemelkprodukter, de fleste gelèer- og skumtyper skal virke med vann for å rense huden, og ansiktshuden bør være dryppende våt før du påfører den rens. Det finnes noen typer rensemelk man skal bruke på tørr hud, mange inneholder fuktighetskrem i tillegg.

For raskt

Feil 2: Aggressiv skrubbing

Rensemelk eller gelè med peelingkorn eller harde svamper kan irritere og skape sprukne blodkar i huden. Du bør ikke bruke produkter laget av nøtteskall, fruktkjerner eller sand - om du gjør det skal du ikke bruke det mer enn to ganger i uken. Den beste måten å rense huden på er å massere forsiktig med fingertuppene dine og skylle med lunkent vann.

Feil 3: Rense for raskt

Meningen med en rensemelk er å binde hudens olje og urenheter så dette fjernes når du renser ansiktet. Om du ikke renser godt nok, kan irritasjon ligge igjen i huden. Plask vann i ansiktet ditt fra åtte til tolv ganger for å forsikre deg om at ansiktet ditt er rent.

Ikke såpe

Feil 4: Behandle ansiktet ditt som kroppen

Det er alt for mange som bruker vanlig såpe på ansiktet sitt. Såpe inneholder kjemikalier som stjeler nødvendig olje fra huden. Om du skal rense ansiktet, se etter rensemelk, skum eller gelè som er mild og såpefri eller andre produkter som er laget kun for ansiktet ditt.

Feil 5: Rense seg for mye

Å rense huden mer enn to ganger om dagen og mer enn to minutter av gangen , bør ikke skje. Å vaske seg for ofte kan tørke ut huden og irritere den slik at oljeproduksjonen øker . Da kan det resultere i tette porer og akne. Så om du trener midt på dagen er det beste rådet å bare skylle ansiktet med vann og heller rense huden morgen og kveld.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning