Øyebryn under kontroll

Å nappe øyebrynene har blitt en helt naturlig del av den personlige pleien for de fleste jenter. Men hvordan får man et penest mulig resultat, med minst mulig smerte?

Publisert Oppdatert
De naturlige øyebrynene hadde sist sin storhetstid på åttitallet, og vi husker vel alle bildene av Elizabeth Hurley med sikkerhetsnålkjole og øyebryn på størrelse med ekornhaler. Nå skal det derimot nappes, barberes eller vokses.

Skjær de bort

Om du vil unngå smerte for enhver pris finnes det små øyebrynskniver som fjerner hårene på samme måte som en barberhøvel. Enkelt, helt smertefritt og rimelig, en fempakning med slike kniver koster bare et par tiere. Ulempen er at hårene vokser ut igjen med en gang, så prosessen blir alt i alt ganske tidkrevende.

Napp

Pinsetten er det mest brukte verktøyet til brynforming, det gir et varig resultat, og siden man napper ett og ett hår blir det også lettere å få et pent resultat. Problemet er jo at det gjør vondt, og nettopp på grunn av at man napper ut ett og ett hår så varer jo vondten en stund. Allikevel er det noen ting man kan gjøre for å gjøre prosessen mindre smertefull, og samtidig få til et bedre resultat:

-Ta en varm dusj før du begynner å nappe, det får huden til å slappe av, og hårsekkene blir mer villige til å kvitte seg med hårene.

-I tillegg kan man for å åpne porene enda mer, legge et håndkle fuktet med varmt vann på øyebrynene. Napp brynet rett etter at du har fjernet håndkleet, og varm øyebrynet med jevne mellomrom.

-Mange iser ned området før de begynner, men sannheten er at dette bare gjør vondt verre. Ikke bare risikerer du å nedkjøle hodet så du får hodepine, men hårsekken vil bare holde ekstra hardt på håret. Du bedøver huden, men det blir vanskeligere å nappe håret.

-For å få riktig fasong på brynene er et godt tips å dekke hårene som skal fjernes med en dekkstift eller concealer. Da kan du «male bort» de hårene som skal fjernes, og det er lettere å se hva du skal nappe og ikke. I tillegg kan du legge en blyant langs med nesevingen og opp til øyekroken. De hårene som er på innsiden av blyanten skal nappes.

-Napp alltid øyebrynene på kvelden, når du er ferdig med dagens gjøremål. Man blir ofte litt rød etterpå, så det er dumt å nappe rett før den store festen.

Voks

Hvis du syns det blir for mye mas med napping så kan du vokse. Dette bør du imidlertid belage deg på å få hjelp til av profesjonelle, for selv om det er fort gjort å vokse så gjør det vondt! I tillegg er det lett å gjøre feil, og har du først vokset, så tar det jo en stund før håret er tilbake.

Å vokse øyebrynene i en hudpleiesalong koster rundt hundrelappen, og da er du kvitt problemene for noen uker.

Alternativt kan du ta deg en lang ferie i et fremmed land, la håret gro fritt, og kjenne litt på følelsen av å være urkvinne..

__________________________________________________________________________

Foto: Dreamstime.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning