Oslo-Zara åpner torsdag!

Endelig er dagen så mange norske kvinner har ventet på her. Den spanske kleskjeden Zara åpner nemlig sin første norske butikk førstkommende torsdag.

Publisert Oppdatert
Ryktene om at Oslo skulle få sin egen Zara-butikk har versert i flere år, og nå er endelig tiden inne. Det var for omtrent et år siden at moteinteresserte jenter virkelig fikk blod på tann, da administrerende direktør i Zaras eierselskap, Inditex, uttalte at han hadde store planer om å ekspandere mye i Norge.

Den gangen var det kun mangel på egnet lokale som stoppet kleskjeden fra å etablere seg her til lands. Årsaken til den lange ventetiden er at Zarasjefen har svært høye krav til butikklokalene. En typisk Zara-butikk må nemlig ha minst 15 meter fasade, ha god takhøyde, være arketektonisk interessant og arealet må være på minst 1500 kvadratmet.

Minikolleksjoner hver 14 dag

Grunnen til Zaras voldsomme popularitet er en kombinasjon av flere ting. Kvaliteten på klærne i kombinasjon med lave priser er selvsagt en av de viktigste årsakene. I tillegg mottar alle Zara-butikker nye klær to ganger i uken. Det vil si at du sjelden møter noen med samme Zara-plagg som deg selv, og butikken ser "ny" ut hver gang du er innom.

Nå slipper altså norske kvinner å valferte til utlandet for å shoppe på Zara. Omtrent akkurat 6 år etter at letingen etter lokaler begynte i 2000 er Norges første Zara-butikk klar. Torsdag 24 august er dagen, og i det klokken slår 10 så slår dørene opp i Bogstadveien 12.

Bor du i andre deler av landet kan du trøste deg med at kleskjeden planlegger flere butikker også utenfor Oslos grenser. I fjor ble det uttalt at butikken sannsynligvis kom til å åpne tidlig i 2007.

i_177124

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning