Nytt hår til nyttår!

Trenger du gode stylingtips til nyttårsfesten får du dem her!

Publisert Oppdatert
På årets nyttårsfest skal luksusen flyte og det er nesten umulig å være overpyntet! Sjefstylist i Wella, Tomas Edlund forklarer deg hvordan du skal snu hodene til gjester..

Glitter og glam

Uansett hvor stor innsats man legger ned, finnes det alltid noen som har tatt i enda mer og er hakket mer elegant. På nyttårsfesten er glitter, glans og glam selve prikken over i-en, og vi venter på det største hår-nyttåret noensinne der det supereksklusive dominerer.

Den supereksklusive nyttårsstilen

- Aller hetest på nyttårsfesten er kvinnen som tar den supereksklusive stilen helt ut. Frisyrene har et klassisk fundament og gir en luksuriøs følelse. Håret er så slett og blankt at det gir inntrykk av å være polert. Stilen omfatter alt fra elegante knuter og grasiøse lave festepunkter i nakken som kombineres med lett voluminøse og mektige oppfestinger, til elegante fletter med gjennomgående balanse, forklarer Edlund.

Håret skinner ekstra når det prydes med glitrende smykker, smaragder, diamanter eller rubiner. Den supereksklusive nyttårskvinnen står overfor en dyr og perfeksjonistisk utfordring, men hun kommer til å være ekstremt korrekt.

Den klassiske nyttårsstilen

Den klassiske nyttårsstilen vil aldri være feil.

- Formene går fra chinjong og svinerygg (French Twist) til en lett voluminøs front som avsluttes med en nett og klassisk nakke som ikke ligger like stramt mot hodet som i den supereksklusive nyttårsstilen. Det sikre går foran det usikre og håret beveger seg i én og samme retning.

- Den klassisk stylede nyttårskvinnen er seg føre var for å virke over- eller underpyntet, men strekker seg mot det perfekte. Stilen går igjen i tilbehøret og hun smykker seg med runde, myke perler, enkel glitter eller halvedle og edle steiner, sier stylisten.

Den etno-urbane nyttårsstilen

En mer romantisk eller bohemsk kvinne velger en mykere og mindre perfeksjonistisk etno-urban nyttårsstil.

- Håret går i myke bølgebevegelser med store, rette lokker i alle former. Frisyren styles enkelt med fester og hår som hun lar falle utemmet, eller går alternativt mot noe mer pompøst og viktoriansk.

- Håret rettes aldri ut med rettetang, men kan kreppes for å få en ullen og myk form. Fargetonene går i de dype brune fargene, mot hasselnøtt eller valnøtt, eller mot sandblondt eller kopperaktig blondt.

- Ingenting er skrikende eller går mot ytterpunktene, men har muligens litt overdrevne proporsjoner og en trolsk transparens i både hår og klær. Assosiasjonene hentes fra naturen og sagaene, med blomster og blad, skjell og store arvede eller årgangssmykker av sølv eller bronse. Aldri ekstremt og sjeldent helt perfekt er stikkordene for årets etno-urbane nyttårsstil, sier Edlund.

Den alternative nyttårsstilen

Det finnes også kvinner som ønsker å stikke seg ut og som kunne tenke seg å shoppe hemningsløst mellom stiler og legge til seg sin egne frekke finish. Hun tar utgangspunkt i en supereksklusiv, klassisk eller etno-urban stil og legger til noe helt uventet.

- Med et noe kortere hår kombineres en supereksklusiv, glatt lugg med en pinnsvinnakke som glitrer av sølvspray. Luggen kan dessuten være klassisk, men da overdrevet høyt tupert, og med resten av håret festet bak ørene og krepert til et fuglereir som er fyldigst under øreflippene, sier stylisten.

Tilbehøret og smykkene kombineres hardt og mykt.

- For eksempel kan to sølvgafler bøyes til myke bølgede former og stikkes inn i håret. Ståltråd og piggtråd gir et ekstra driv til et aggressivt feste og en bøyd tolvtommers spiker kan brukes som hårnål. Festantrekket krydres med utstikkende tekstiler, for eksempel sort tøy eller noe annet knitrende, sier Edlund.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning