Nye bryn - nytt ansikt!

Ansiktet ditt forandrer karakter dersom du klarer å forme øyenbrynene dine på riktig måte. Det skal ikke tunge triks til for en billig make-over!

Publisert Oppdatert
Den billigste måten å få en make-over på, er å forme øyenbrynene dine. Kjendis make-up artist Darrell Redleaf forteller at den perfekte formen på brynet finner du ved å se hvor brynet bøyer seg, hvor det er bredt og hvor det er smalt.

Slik behandler du brynene skikkelig:

Se på hjørnet på innsiden av øyet ditt, punktet nærmest nesen din. Bruk noe som er langt, enten en blyant, sminkekost eller hva som helst. Følge en rett linje fra hjørnet på innsiden av øyet, marker hvor linjen krysser øyenbrynet ditt. Gjør det samme med motsatt øye.

Plukke forsiktig

Hvis du har hår mellom hvor du har markert (mellom øyenbrynene), kan det hende du har sammenvokste øyenbryn. Napp ut håret, men ikke overplukk. Hvis øyenbrynene dine ikke rekker til det indre hjørnet av øynene dine, må du fylle i disse delene av brynene.

Mål opp

Ta blyanten din, sminkekosten eller markerer og hold den mot den ytre delen av nesen din. Hold den mot en vinkel så den krysser bunnen av det ytre hjørnet av øyet ditt (ikke øyet i seg selv, men den ytterste delen av det når du ser rett frem). Følg linjen opp til den krysser øyenbrynet ditt. Her er punktet hvor øyenbrynet ditt skal være mest bøyd, det er høydepunktet på brynet. For å skape en høy bøy hvor det ikke finnes noen, plukk forsiktig hår fra øyenbrynsbenet. Plukk alltid fra bunnen av brynet, ikke fra toppen . Buen bør komme rett etter dette punktet.

Ta blyanten mot nesen din igjen, legg en linje fra nesen av din til det ytterste punktet av øyet og fortsett til blyanten krysser øyenbrynet. Her er hvor øyenbrynet ditt skal ende.

Øyenskygge

Redleafs tommelregel for øyenbrynene er å bruke litt dusmørk øyenskygge til å fylle ut brynet og gi det en naturlig look.

- Selv veldig lyse blondiner bør bruke litt øyenskygge, fordi du bør definere brynet ditt, ikke vaske det ut, sier han. Rødhårete jenter, eller jenter med rødtoner i huden, bør velge en nøytral øyenskygge, eller en skygge med svak varmtoner i, og jenter med mørk hud bør prøve brunskygger til de finner den riktige til hudtonen sin.

Få starthjelp

Om alt dette høres ut som en stor jobb, kan du få en makeup-artist eller en hudpleier til å forme øyenbrynene dine først. Etter dette er det lett for deg å følge formen som stylisten har gitt deg.Kilde: ivillage.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning