Ny metode mot hårtap

Hvorfor i all verden mister noen kvinner håret? Og hvordan få det tilbake?

Publisert Oppdatert

For mange kvinner er håret på hodet noe av det mest feminine man kan tenke seg. Når man da mister håret uten å helt kunne forklare dette, er det et nederlag som er svært tungt å takle.

- Mistet mye hår

Årsakene til at man mister håret på hodet, kan være flere, men en av de vanligste årsakene til dette skyldes psoreasis i hodebunnen.

Høsten 2008 oppdaget Warna Skarås det hun trodde var flass i håret - noe hun senere skulle få erfare ikke var tilfelle. Legen trodde hun hadde fått eksem i hodebunnen og henviste Skarås til hudlege. Undersøkelsene kunne konstatere at hun hadde fått psoreasis, og hun begynte å miste usedvanlig mye hår.

- Etter jul ble det riktig ille. Jeg mistet håret i store dotter og hadde mange flekker hvor jeg var helt bar, sier Skarås i en pressemelding.

Hun forteller at selvfølelsen hennes ble ødelagt, det sosiale livet opphørte og det å gå på jobb ble en prøvelse. I store dotter falt håret til Warna, hun fikk ikke stanset hårtapet før hun ble introdusert for en spesiell teknologi som nylig har kommet til Norge.

I midten av mars i fjor så hun en annonse om en behandlingsmetode som skal hjelpe til å få håret til å vokse ut igjen. Ingenting skulle gå uprøvd, så hun booket time og fikk gjennomført analyse. Trikologibehandling er en italiensk behandlingsform som skal gi kvinner håret tilbake. Skarås gikk også med på å ta trikologibehandling. Dette resulterte i at håret nå er på vei tilbake.

- Håret mitt vokser, det har liv. Først forsøkte jeg skolemedisin, deretter homeopati, naturmedisiner, akupunktur og forskjellige kremer, oljer og sjampo. Ingenting hjalp, men nå er psoreasisen borte. Jeg har prøvd alt, men er overbevist om at det er denne behandlingen som har hjulpet meg, sier hun i pressemeldingen.

Får håret tilbake

Den spesielle behandingen er naturmedsinbasert og skal hjelpe mot håravfall, alopecia areata, psoriasis og flasseksem. Hårbunnen sjekkes med et mikrokamera hvor hårets, hårbunnens og hårrøttenes tilstand kontrolleres. Ved tegn til aktivitet i hårsekken, startes behandling i form av tilsetting av proteiner og mineraler. Alle medikamentene som brukes er naturlige.

- Mange kvinner, spesielt når de når overgangsalder, sliter med hårtap. Man har en regel som sier at 50 prosent av kvinner over 50 år merker store endringer. Opptil 70 prosent av de som behandles får håret tilbake og bedre hår- og hodebunnskvalitet, sier daglig leder i Tops Apollo Senter, Tor Verner Meyer.

Han forteller at alvorlige hårproblemer har økt fra 20 til 80 prosent på 15 år.

- Metoden har hjulpet både kvinner og menn i mange år. Problemer med håravfall og andre plager i hodebunnen, skyldes ofte at hårsekkene blokkeres og ikke klarer å ta til seg næringsstoffer. Det er veldig viktig at folk er klar over at det finnes alternativer der ute, forteller Meyer i pressemeldingen.

I følge Meyer viser undersøkelser at syv av ti som behandles får håret tilbake.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning