Nøye utvalgt

Hva får damer over hele verden til å sette seg på ventelister for å få tak i en veske? Og hvorfor finne på å betale en månedslønn for noe å ha tingene sine i?

Publisert Oppdatert
Louis Vuittons vesker har i flere år vært usedvanlige populære, og de er kanskje noe av det meste kopierte i moteverdenen. Hvorfor er det noen som betaler flere tusen for en veske man kan få en tilnærmet lik kopi av til et par hundrelapper?

En stor del av det er selvsagt luksusfølelsen. Uansett om det gjelder vesker, sko eller ansiktskremer liker vi damer å skjemme oss selv bort. Vi liker å føle oss spesielle, tanken på at vi har noe ikke alle har er attraktiv for de fleste. En annen del av det hele er det samleren i oss som står for. Hvilken kvinne ønsker seg vel ikke sko og vesker i alle verdens farger?

Men tilbake til veskene!

Louis Vuitton kommer med denne høstens hotteste minkpelsveske som har lås som likner en skattekiste. Prisen? Rett i overkant av 50 000 kroner, så om du spiser nudler fram til neste sommer så kan det jo hende at du får råd.

Mulberry har virkelig tatt tak den siste tiden, "alle" har siklet etter en Mulberry Roxanne veske, og til og med kopier fra for eksempel Friis og Oasis har føket unna som varmt hvetebrød. Nå er det derimot Mulberry Avaline som gjelder, en saltaskeinspirert variant med ulik farge på ut og innside. Prisen ligger på rundt 4000 kr. En finfin kopi finnes på asos.com.

Chloè har også hatt en fantastisk suksess med sin Silverado veske, som både Kirsten Dunst og Nicole Richie er observert hyppig med. Asos har også hatt en god kopi av denne, og det ryktes at de skal få inn ny forsyning. Chloès nye modell Paddington spås å bli den neste "store", og den kan bli din for den nette sum av 9000 kroner. Da kan det jo være godt å vite at den leveres med en solid hengelås, så kan du i alle fall låse inn de få pengene du har igjen.

Businessdamer på farten kan begynne å sikle på Balenciagas "The Work", som er stor nok til å romme en laptop. Modellen er ikke ny, men sesongens modell kan blandt annet fås i grønt krokodilleskinn til den nette sum av ca 110 000 kr(!!).. Fine etterlikninger kan fås på butikken NewYorker (som foreløpig dessverre kun finnes i utlandet), og i flere nettbutikker.

Om du ikke tilfeldigvis skulle ha såpass mange tusenlapper på kontoen kan du jo ønske deg en ny veske til jul. Kanskje henge den opp på kjøleskapet allerede nå, sånn at den potensielle kjøperen kan begynne å spare..

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning