Norsk designbutikk åpner i Oslo

Konseptet DiN, Designed in Norway, er helt nytt: Ni kjente, norske designere i en og samme butikk, midt i Oslo sentrum.

Publisert Oppdatert
27 oktober åpnet Norges første motebutikk hvor det kun selges klær som er designet av norske klesdesignere.

- Vi vil skape et levende og innovativt miljø for norske klesdesignere i Oslo sentrum, forteller konseptansvarlig i DiN, Inger Hovind.

Navnet på den nye butikken er DiN - Designed in Norway - og er lokalisert i Steen & Strøm Magasin i Nedre Slottsgate 8, i Oslo. Ni utvalgte norske designere vil være representert med sine kolleksjoner i butikken.

- Vi er utrolig stolte av å representere ni unge sterke designere som har preget norsk klesdesign de siste årene. Vi har møtt en enorm entusiasme hos designerne og håper dette konseptet, vår erfaring og lokalisering kan bidra til å gi dem ett tiltrengt løft i både profilering og distribusjon. Åpningen av en ny butikk som kun skal selge norsk klesdesign er det foreløpige høydepunktet i utviklingen av norsk moteindustri, sier konseptansvarlig i DiN, Inger Hovind.

Designerne som vil ha utsalgssted hos DiN er Alpaca Society ved Vibeke Stølen, Leila Hafzi, Peter Løchstøer, Maggie Wonka ved Cecilie Juvodden, Synnøve Mo, Sidorova ved Lilia S. Gjerstad og Isa Eren, TSH ved Tina Steffenakk Hermansen, Kristian Aadnevik og Undorn by Karina K. Titze.

Norsk design kaster nytt lys over omverdens oppfatning av Norge

- Kravet for å bli samarbeidspartner i DiN er først og fremst at designerne innfrir våre kvalitetskrav. I tillegg må designerne ha levende engasjement, bo i Norge, alternativt norske designere som bor i utlandet. Butikken er ment å fungere som et springbrett for designerne slik at de settes i stand til en eventuell fremtidig selvstendig etablering, forteller Inger Hovind.

- Et butikkonsept som DiN er viktig fordi den synliggjør muligheten for å nå helt ut til forbrukerne med klær designet i Norge. Norsk klesdesign har de siste årene fått stadig større og velfortjent oppmerksomhet og vi er nå inne i en meget spennende og viktig fase og da er det godt å se at vi får profesjonelle krefter i ryggen som kan bidra til å løfte oss videre. Norske designere har markert seg både nasjonalt og internasjonalt med banebrytende arbeid, og i mange tilfeller tilført nye kvaliteter til omverdenens oppfatning av Norge, forteller designer Kristian Aadnevik.

Aadnevik hadde i september en storslått visning i London og blant begeistrede tilskuere var Kronprinsesse Mette Marit. Aadnevik regnes i dag som et av de heteste nye navn i Londons moteverden og nå er også kolleksjonen hans tilgjengelig i DiN.

Butikken er på 114 kvadratmeter og ligger på gateplan i Steen & Strøm Magasin i Kongensgate.

i_213211

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning