Motetabber

Hun er skrekkeksempelet på hvor galt det kan gå

Gjør du dette, er tabben komplett.

SKREKKEKSEMPEL: Den amerikanske glamourmodellen Courtney Stodden elsker å kle seg i minimale kjoler og skyhøye stilletthæler. Men her er pupper, rumpe og lår mildt sagt på utstilling. Feil!
SKREKKEKSEMPEL: Den amerikanske glamourmodellen Courtney Stodden elsker å kle seg i minimale kjoler og skyhøye stilletthæler. Men her er pupper, rumpe og lår mildt sagt på utstilling. Feil! Foto: Stella Pictures
Publisert Oppdatert
STYLIST: Kjersti Andreassen.
STYLIST: Kjersti Andreassen. Foto: Kjerstiandreassen.com.

Sol og sommer gjør at vi kan kle oss i lettere, og gjerne mindre klær. Dessuten frisker det skikkelig opp med en solkysset, brun hud.

Men det kan samtidig føre til noen skikkelig grelle motetabber dersom du ikke passer på å balansere antrekket nok.

For mye av alt

Til sammen kan dette utgjøre en pinlig, ufresh look.

Mildt sagt.

Det mener stylist Kjersti Andreassen:

- Den verste tabben jeg ser er når jenter viser for mye hud. Når rumpe, lår og pupper er på utstilling er dette sjelden ett heldig moteøyeblikk, sier Andreassen til Kvinneguiden.

Selv om været er varmt og du føler deg vel i en minikjole, bør du passe på at du fremdeles ser flott ut ved å ikke avsløre "alt" du har å by på.

Noen råd er like gyldige år etter år, som det å spare litt på kruttet:

- Kjoler som både er for trange, for korte, og i tillegg har dyp utringning, er sjelden en suksess. Det er mye bedre å antyde en fin kropp enn å blotte den helt, sier stylist og makeupartist Marthe Kveli Valeberg til Kvinneguiden.

Skal du bruke en veldig kort kjole er det altså lurt å ikke gå "all in" når det gjelder utringning, for å unngå at det blir tacky.

- Man kan unngå "for mye av det gode-tabben" ved å velge og vise enten kløft eller ben. Dersom man for eksempel velger en superkort kjole, kan det være fint at den har lange ermer. Uttrykket vil da bli mer ekslusivt, tipser Andreassen.

- Chic er det nye sexy. Det er mer sexy å holde litt igjen enn å vise alt på en gang, sier Kveli Valeberg.

- Har du stor byste er det viktig å være litt diskret. Det kan fort bli litt vulgært. Dropp den lille bh-en under blusen og sats på en singlet i stedet, sier hun.

PÅ UTSTILLING: Den amerikanske playmaten Shauna Sand er ikke akkurat kjent for å skjule sin attributter, men det får være grenser. Minikjole er OK så lenge kløften skjules og armene er tildekket, i følge stylistene.
PÅ UTSTILLING: Den amerikanske playmaten Shauna Sand er ikke akkurat kjent for å skjule sin attributter, men det får være grenser. Minikjole er OK så lenge kløften skjules og armene er tildekket, i følge stylistene. Foto: Stella Pictures.

Gulrot-looken

STYLIST: Anette Ousdal, stylist hos This Is PR.
STYLIST: Anette Ousdal, stylist hos This Is PR. Foto: This Is PR

Selv om det er herlig å føle seg brun og fin, skal det ikke mye til for å gå i den verste selvbruningsfellen som fører til en skjoldete gulrot-look fremfor en glødende, jevn hud.

Du bør du ikke la deg friste av å klæsje på for mye selvbruningsprodukter.

- Kombinerer du den lettkledde looken med spraytan, løshår og mye sminke, er motetabben komplett, sier Andreassen videre.

For å få en pen farge ved å bruke selvbruning, kan du gjøre følgende:

Skal du få et godt resultat er det viktig å gå fram på riktig måte. Her får du hudpleiernes råd om hvordan du påfører selvbruningen.

  • Peel huden
  • Smør gjerne fuktighetskrem på tørre partier som albuer og knær for å unngå at de blir mørke.
  • Ta på deg hansker, som du bruker mens du smører på selvbruning. Til slutt bruker du en hanske av gangen for å få smurt håndbakene.
  • Påfør selvbruning. Bruker du en krem er det viktig å påføre litt av gangen så kremen blir jobbet godt inn i huden.
  • Få hjelp av en venninne eller av kjæresten hvis du synes det det er vanskelig å komme til på ryggen. Bruk eventuelt en spray.
  • La selvbruningen få tørke godt før du kler på deg. Bruk mørke og løse klær, så ikke plaggene ødelegger fargen, eller omvendt.
  • La selvbruningen virke så lenge som anbefalt på flasken.
  • Dusj uten å gni for mye på huden
  • Smør deg inn med en mild og god bodylotion.

Hudfargede strømpebukser

Anette Ousdal, stylist hos This Is PR, er ikke i tvil om hvilken motetabbe som utmerker seg:

FEIL, FEIL, FEIL, FEIL: Deena Nicole Cortese fra realityserien Jersey shore, realitystjerne og rap-kone Kim Kardashian, glamourmodell Jodie Marsh, og Jersey Shore-karakter Snookie, viser hvordan man ikke bør tråkke i hverken sminke,-selvbrunings,-og klesfellen.
FEIL, FEIL, FEIL, FEIL: Deena Nicole Cortese fra realityserien Jersey shore, realitystjerne og rap-kone Kim Kardashian, glamourmodell Jodie Marsh, og Jersey Shore-karakter Snookie, viser hvordan man ikke bør tråkke i hverken sminke,-selvbrunings,-og klesfellen. Foto: Stella Pictures.

- Hudfarget strømpebukser. Den shiny 90-talls strømpebuksen vil jeg si er en motetabbe jeg aldri vil ta på meg igjen, sier Ousdal til Kvinneguiden.

HUDFARGET: Guri Schanke ser som regel strålende vakker ut, men til tider har også hun begått motetabber, som å bruke hudfarget strømpebukse.
HUDFARGET: Guri Schanke ser som regel strålende vakker ut, men til tider har også hun begått motetabber, som å bruke hudfarget strømpebukse. Foto: Marius Gulliksrud/Stella Pictures.
STYLIST: Eirik Mogseth.
STYLIST: Eirik Mogseth. Foto: Stig Jarnes.
STYLIST: Camilla Kristiansen er stylisten bak bloggen Stylistaz.com.
STYLIST: Camilla Kristiansen er stylisten bak bloggen Stylistaz.com. Foto: Privat.

Faren er at man lett ser mye eldre og mer gammeldags ut.

- Strømpebuksen ser unaturlig ut. Vi har sett flere tabber med shiny hudfarget strømpebukser med pumps med åpen tå, sier Ousdal videre.

Også Annette Sandstå, stylist hos Mildh Press mener dette er den største tabben.

- Jeg må si at shiny hudfargede strømpebukser i åpne pumps er absolutt noe av det verste norske kvinner gjør når det kommer til motetabber. Slike strømpebukser er kun forbeholdt kunstløpere og ingen andre, har Sandstå tidligere uttalt til Kvinneguiden.

Stylistene anbefaler heller å gå uten strømpebukser og vise frem bena.

- Er man redd for å vise ben fordi man har merker eller røde flekker, bruk en kremfarget strømpebukse eller en kremfarget med litt glans. Da blir bena superfine, sier Ousdal.

- Fryser du bør du heller gå for en farget strømpebukse, eller rett og slett bytte ut den korte kjolen med noe varmere, mener Sandstå.

- Typisk norsk

Stylist Eirik Mogseth mener at det er veldig "norsk" å gå med hudfarget strømpebukse.

- Jeg så å si hater "tynnstrømpebukser". Det er ufresht og veldig "norsk" i mine øyne. Her må folk oppdras litt, sier Mogseth til Kvinneguiden.

Han mener at kvinnen ødelegger antrekket sitt ved å bruke denne typen strømpe.

- Alt blir liksom feil; huden ser stygg ut og sko med åpen tå eller sandaler ser grusomt ut om du bruker hudfarget nylonstrømper. Et ekkelt syn i mine øyne.

Mogseth anbefaler en sort og tett strømpebukse fremfor den hudfargede om det ikke er vær for bare ben.

- Husk bodylotion om du planlegger bare legger på sommerhalvåret. Det verste jeg ser er ben som flasser, sier stylisten.

Formløse klær

Camilla Kristiansen, stylisten bak bloggen Stylistaz.com, syns samtidig at kvinner ikke bør gjemme formene sine i klærne.

- Mange kvinner har store komplekser for kroppen sin, men jeg synes det er flott med former og at man skal kle seg for å fremheve sine beste trekk uansett fasong, sier Kristiansen til Kvinneguiden.

Hun syns at du gjerne kan kle deg i sjokkfarger, sokker i sandalene - som er in i år, men at det å skjule seg selv går på selvtilliten løs.

- Alle kvinner har rett til å stråle uansett tykk eller tynn, sier Kristiansen.

Stylisten mener at det er lurt å finne ut hva som er dine beste trekk og deretter kle deg etter din kroppsfasong.

- Alle har en midje, og viser du den får du med engang bedre figur og du virker slankere. Dessuten høye hæler hjelper alltid på, tipser hun.

Les også:

Hun gjør én feil

Derfor blir du dømt etter utseendet

Du gjør en av disse tabbene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning