Moteriktig på budsjett

"Billig stil" får plutselig en helt annen betydning.

Publisert Oppdatert
Du leser Vouge, du vil ha klærne i Vouge, men du lever så absolutt IKKE på at Vouge-budsjett. Kjenner du deg igjen?

Heldigvis finnes det gode alternativer i kjedebutikkene. H&M, Cubus, Ellos, Bik Bok, Gina Tricot, Nelly.com og Vero Moda har alle gode høsttilbud til moteglade kvinner denne sesongen. Du kan gjøre skikkelige veskekupp, finne vakre kjoler og lekkert tilbehør og sko - uten at det koster skjorta.

Les også: Shoppingavhengig?

Les også: Se strålende ut på budsjett

Les også: Spar tusenlapper på skjønnhetsprodukterGode budsjett-tips:

Sjekk skapet ditt

Du har antakeligvis egentlig nok av klær, sko, vesker og smykker i skapene dine. Før du går på shopping bør du derfor rydde i det du har. Ta ut alt fra skapet, legg det sammen, heng opp, stryk og eventuelt vask det du har lyst å beholde av favorittøy. Det du ikke ønsker å beholde lengre, legger du i en pose. Inviter venninner for å gå igjennom den, resten kan du gi til Fretex.

På denne måten får du en god oversikt over hva du faktisk trenger av klær og tilbehør, og dermed unngår du å shoppe på måfå.

Lag deg shoppebudsjett

Lag deg et shoppebudsjett for hver måned. Sett av ønsket beløp hver måned, og når du har spart en stund, setter du av en dag der du skal handle inn det du trenger. Både smartere og billigere enn kontinuerlig impulsshopping.

Følg med på salg

Alle butikker har salg, og hver gang en sesong går mot slutten, kan du gjøre skikkelige motekupp. I tillegg er det ofte åpningssalg i det en ny sesong står for døren.

Basisplagg og farger

Når du handler på salg, er det lurt å se etter basisklær, tilbehør og sko, og samtidig holde deg til nøytrale farger. På den måten kan du skaffe deg ting som holder koken i flere år på grunn av den nøytrale looken.

Tenk også over hva som er DIN stil, og ikke hva som er hottest for øyeblikket. Shopp alltid etter hva som ser best ut til din kropp og dine farger.

Handle på en ukedag

Blir du gal av så mye folk i butikkene? Prøv å legge shoppeturen på en ukedag fremfor i helgene. I tillegg til at du unngår å gå i sikksakk mellom andre shoppere vil det være mye lettere å få oversikten i butikkene.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning