Moteriktig i alle aldre!

Uansett om man er 20,30 eller 40 så kan man både være trendy og elegant, for man kan alltid dra ut elementer fra moten..

Publisert Oppdatert
..elementer som understreker personligheten:

20 åringen:
En 20åring er ofte opptatt av mote, og kler nesten alt. Jeans er en stor del av garderoben, og søken etter den perfekte olabukse er en jakt som aldri tar slutt. 20åringen kan være leken og undersøkende i stilen, og kan mikse stilarter i større grad enn andre. Det viktigste er at klærne blir båret med attitude og tyngde. I denne delen av livet bruker man gjerne ikke en halv månedslønn på et par støvletter, og kvantitet prioriteres ofte over kvalitet. Høstens tweedplagg bør blandes med helt andre stiler for å forhindre at antrekket blir for konservativt for en 20åring, silkestoffer og blonder er ypperlige alternativer! Mange tenker at 20åringer kan bruke "alt", men uansett alder er det viktig å prøve å finne sin egen stil, og å kle seg i plagg og stiler som fremhever en selv best mulig, framfor å være en trendslave.

Billigmerker det kan være verdt å sjekke ut: Vila, Zara (kommer til Norge til neste år), Friis blir mer og mer utbredt i Norge, sjekk også ut skoene deres i tillegg til veskene!!
Designermerker for en 20åring: Anna Sui, Stella McCartney, D`Squared.

30åringen:
En 30åring er ofte etablert, har kanskje barn, og har lite tid til seg selv. Desto viktigere er det å ha en garderobe som er enkel å bruke, der alt matcher alt. Bruk tid på å finne gode basisplagg som man kan bruke ulikt tilbehør til for forskjellige stiler. Har man penger til det, bruk de på en elegant dress og et par lekre støvletter. Enda viktigere er det å velge plagg som har flere funksjoner. Ofte rekker man ikke hjem mellom jobb, barnehagehenting og jobbmøter, så sørg for at antrekkene kan brukes i forskjellige sammenhenger. Prøv å unngå å bli blendet av glossy artikler i moteblader. Det kan være fristende å hive seg på en trend som er SÅ riktig akkurat nå, men en 30åring bør legge hovedtyngden av garderoben på klassiske, elegante plagg, så kan man heller skeie ut med smykker og vesker. Husk at du ikke er 16 lengre, og at du kanskje må skifte ut favorittjeansen med en annen modell..

Gode merker: La Redoute, Day Birger et Mikkelsen, Massimo Dutti.
Designere for en 30åring: Burberry, Dries van Noten, Mulberry

40åringen:
En 40åring er som regel ferdig med småbarnstiden, og kan endelig bruke mer tid på seg selv igjen. Ettersom tiden går virker tyngdekraften inn, så nå er det på tide å velge plagg i ekslusive stoffer som faller pent uansett. Undertøy er også desto viktigere, velg en BH som løfter og støtter, og få gjerne hjelp i en undertøysbutikk, veldig mange kvinner bruker faktisk feil størrelse. Tilbebør og sko bør være elegante og stilfulle, og trender spiller ikke lenger så stor rolle. Et lekkert belte, en klokke eller et armbånd kan være med på å heve antrekket.

Anbefalte billigmerker for 40åringer: Det nye Goshamerket som selges på Vero Moda har faktisk endel elegante og klassiske klær til en svært billig penge. Voice of Europe, Match.
Designere: Louis Vuitton, Chanel, Ralph Lauren.

___________________________________________________________________________

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning