Motereaksjon

Jo mindre klærne matcher i høst, desto mer følger du moten.

Publisert Oppdatert
Bryt reglene: Nå kommer motreaksjonen på de siste sesongenes feminine, voksne stil.

Ruter og striper

Motehuset Balenciaga ledet an på høstens catwalk, ved å vise en kolleksjon full av originale kombinasjoner som var en hyllest til farger, tekstur og mønstre. Her hjemme kommer ruter, striper og punkete detaljer for fullt, gjerne i ett og samme antrekk.

- Denne stilen handler om å ikke la seg diktere. Kall det gjerne anti-mote, forteller Vibeke Stiansen, moteredaktør i Det Nye.

- Men kan ikke dette høres paradoksalt ut: Følge moten uten å la seg diktere?

- Opprøret mot moten er blitt en trend som motebransjen nå har tatt tak i. Fokuset er på en personlig stil som signaliserer at man ikke er så opptatt av hva man har på. Her er det om å gjøre å teste ut nye ting hele tiden og pushe grensene, som en motvekt til det straighte, forklarer Stiansen.

Lett blanding

Mismatch er en annen betegnelse som er brukt om denne trenden. Det handler om å blande sammen mønstre og plagg som ikke matcher, være litt crazy og ikke tenke så mye på hva som er riktig eller galt. Alt er lov - men la gjerne skjørtene være korte, buksene trange og skoene kraftige.

- Hemmeligheten er en god porsjon attityd. Her må man leke seg litt og prøve seg fram med forskjellige mønstre, teksturer og tilbehør. For å moderere stilen litt, kan man holde alt innenfor samme fargesjanger, men i teorien kan man ta på seg hva som helst, utdyper Det Nye-eksperten.

Ingen klovn

Men selv om alt er lov, er det viktigste å føle seg vel.

- Føler du deg som en klovn, blir det bare dumt. Som sagt, stilen krever en viss holdning og passer nok best til de som vil framstå som tøffe og litt punkete.

Så er du lei av å være pen og pyntlig, er dette kanskje stilen for deg. En ting er i hvert fall sikkert, vi går en tøff høst i møte.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning