Moteåret 2005

Skal vi summere opp 2005 på motevis er det et og annet som utmerker seg spesielt. Her er listen over trendene som gjorde 2005 til nettopp 2005.

Publisert Oppdatert
Ser vi tilbake noen år er det ikke vanskelig å huske hva som var typisk 60, 70 eller 80talls. Hvis du får en festinvitasjon om noen år der du blir bedt om å kle deg som en moderne kvinne i 2005, hva skal du ha på deg?

-Mørke, mørke jeans. Jeansene dette året, og spesielt på høsten har vært helt mørke uvaskede jeans. En trend som gjerne kan vare, da hoftene gjerne blir litt smalere i såpass mørke farger.

-Utenpå støvlettene må du ha brune skinnstøvletter med solid hæl og antikklook. Tuppen skal helst være rund.

-Boleroer har vært stort dette året, og tilbudet og variasjonen har vært enorm. Alt fra uformelle i jerseystoff til superdelikate silke eller blondeversjoner.

-Metaller. Dette med farger er jo noe som går i bølger, og det er sikkert ikke lenge før det er populært med skinnende tilbehør. Allikevel må den metalliske moten regnes med i 2005s årsregnskap, for sjelden har vi sett mer gullvesker, bronsesandaler og annet skinnende tilbehør.

-Oversized. Gensere i teltstørrelse og enorme vester har vært populært i 2005. Alt fra selve størrelsen til mønsteret har vært overdimensjonert, og designerne har tryllet fram det ene plagget etter det andre vi kan drukne i. Sørg bare for å gi plaggene fasong selv om de virker store og uformelige, et belte i livet gjør underverker!

-Uniformsjakkene. Fra sommeren og ut året har alle butikker bugnet av uniformsjakker, frakker og kåper. Dobbeltspente med enten knapper eller glidelås, mange av oss har gått rundt som tinnsoldater store deler av året..

-Stella McCartney. Lite kan sies å være så typisk 2005 som Stella McCartney. Stellas kolleksjon for H&M ble revet vekk i løpet av et par timer, og de delikate og feminine klærne henger i manges klesskap, mest fordi det står Stella på merkelappen..

-Paljetter. Paljettskjerf, paljettboleroer, paljettkjoler og paljettvesker. I 2005 har det vært små blinkende paljetter overalt, men ikke som på 70tallet. 2005s paljetter har vært elegante og stilfulle, og ikke diskoliknende.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning