Mot varmere tider

Klar for høstshopping? Sesongens kåper og jakker er alle elegante, men skal du ta den helt ut, er det den sofistikerte capen som gjelder.

Publisert Oppdatert
Like sikkert som bladene på trærne skifter farger, bugner butikkene av kåper og jakker slik at du ikke skal fryse i høstmånedene. I år er tykke ullstoffer in, og stilen er elegant, smart og sofistikert. Høstens stil er mer voksen og chic enn tidligere. Pene kåper kan selvfølgelig brukes over ethvert festantrekk, men ved å bruke kåper med pene snitt og feminine former til jeans, bryter du med tradisjonene og skaper litt hverdagsglamour.

Noe for alle

- Det er mye å velge mellom i høstens uteplagg. Jakkene er dobbeltspente og kåpene finnes i alle lengder, fra knelange til helt korte, sier Elle-stylist Anne Cecilie Olavesen, som anbefaler å styre unna de helt lange kåpene.

- Svart og grått er trendfargene. Tweed, ruter og hundetannmønstrede ullstoffer er i overvekt, men noen farger, sånn som rød, er også gjeldende. Felles for alle er store knapper og et 60-talls preg.

Trendy volum

Fokuset på vesker, belter og ankelboots fortsetter utover høsten, og med skjerf og hatter i tillegg, blir det lett å sprite opp antrekket. Farget tilbehør kan lyse litt opp i hverdagen, og enkelt forvandle en sort, klassisk kåpe til en spennende look.

Høstens store slager er capen, og den er mye mer anvendelig enn man skulle tro.

- Plagg som skaper volum er en trend som kommer mer og mer, og derfor er en cape perfekt. For å få fram volum, kan du bruke capen over et par trange jeans eller tights med miniskjørt. Det ser både veldig kult ut og er kjempe moderne, tipser Olavesen.

- Det fine med capen er at den kan brukes både ute og inne. Akkurat nå er den perfekt som ytterplagg med en tynn pologenser under, gjerne i kasjmir eller merino-ull. Og når det blir kaldere, er det bare å fortsette å bruke capen inne for å sprite opp hverdagsantrekket. i_192375 i_192378

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning