Mørk og lekker

Ta vare på ditt mørke hår. Få tips her!

Publisert Oppdatert
Kvinneguidens hårekspert, Sølvi Bjørnevoll, forklarer deg hvordan du kan gjøre din mørke manke lekker!

Ikke butikkfarge

Om du har naturlig mørkt hår eller ønsker å bli brunette ved farging er det viktig å tenke på sunn pleie og hårfarge. Hvis du skal farge håret ditt kan du velge mellom en permanent farge, minicolor eller glansvask.

- De fleste fargeproduktene er bygd opp på samme måte, men Wella har et fullfargehus som bevarer hårets struktur best mulig når man skal farge det. Det vil si at man bruker permanent farge på et ufarget jomfruhår, minicolor på et allerede behandlet hår (dette vil holde like godt som en permanent farge fordi håret allerede er behandlet) og glansvask til porøse tupper og lengder, forklarer Sølvi.

Håreksperten er ikke glad i butikkfarger og advarer mot denne type farging.

- Ikke bruk butikkfarge og farg det samme håret om og om igjen. Da vil hårtuppene til slutt bli mørkere og slitte i forhold til resten av hårmanken, sier hun.

Hold fargen slik

Èn sak er å farge håret, og en annen sak er å holde på fargen lengst mulig. I følge Sølvi finnes det ikke så mange hokus-pokustriks i boka, det handler om pleiende produkter.

- Bruk fargebeskyttende produkter, det er veldig viktig. Bruk også en kur innimellom for å lukke hårets skjellag og bevare fargen best mulig. Jeg bruker alltid en spray eller kur som bevarer fargen min på best mulig måte. Jeg bytter litt på produktene her som med alt annet, hør med frisørene i din salong, sier håreksperten.

Sølvi Bjørnevoll gir deg råd!Kvinneguiden.no har et samarbeid med frisør Sølvi Bjørnevoll (25) som jobber som frisørlærer ved Norsk Frisørskole i Oslo og er Kvinneguidens nye hårekspert.I tiden fremover vil du få flere gode hårtips fra den glade frisøren.

Farging av ettervekst

Om du liker å friske opp fargen din titt og ofte, kan det være lurt å vite hvor ofte man egentlig kan farge det før det blir slitt og usunt.

- Går du til en frisør kan du farge etterveksten når den kommer, og bruke minicolor og glansvask på resten av håret. Da vil ikke fargen slite noe særlig, forklarer Sølvi.

Å farge håret mørkt er i følge frisøren mye sunnere enn å lysne det. Dette blant annet på grunn av ammoniakkinnholdet i fargen.

- Så du kan farge håret, etterveksten, en gang i måneden og bruke en glansvask på resten av manken. Men husk på at glansvask i butikk ikke alltid gjør det de lover. En glansvask skal kunne vaskes ut etter noen få måneder, jeg har sett «glansvasker» som har vart i over et halvt år, advarer frisøren.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning