Morgenstell på 1-2-3

Vekkerklokken ringer for tredje gang, og nå er du alvorlig sent ute. Du skulle gjerne ha hatt en times tid på badet, men innser at du kanskje bare har 10 minutter! Krise? Neida. Bare følg disse tipsene!

Publisert Oppdatert
Noen ganger har man ikke engang 10 minutter, kanskje bare 3. Da er det vel ikke mulig å ha tid til noe annet enn å slenge litt fuktighetskrem litt hist og her, vel..?

Farget dagkrem (30 sekunder)

En farget dagkrem gir deg den fuktigheten du trenger, samtidig som den jevner ut hudtonen og skjuler mindre urenheter. Velger du en dagkrem med solfaktor slipper du å bruke tid på solkrem. For å bruke kortest mulig tid bør du velge en farget dagkrem som er lettflytende og enkel å smøre ut, slik at du ikke må bruke tid på å få vekk skjolder. Vi anbefaler Dermalogica Sheer Tint Moisture hvis du vil ha en skimmereffekt. Hvis du har tørr hud er Lancomes Aqua Fusion super. Begge har solfaktor 15.

Concealer (45 sekunder)

En god concealer bør være i enhver kvinnes toalettmappe. Perfekt for å lysne mørke områder, og for å skjule kviser og ujevnheter. Begynn innerst i øyekroken, og legg små dråper foundation utover mot øyets ytterkant. Fortsett også nedover nesevingen, der er det ofte også mørkere hud. Klapp concealeren inn i huden, men ikke gni, da vil den bare forsvinne. Vårt tips: Magic Concealer fra Helena Rubinstein. God dekkevne, og selv om den koster litt får du mye for pengene, og den varer evig.

Rouge (30 sekunder)

Rosa kinn får en til å se frisk og rask ut, selv om man egentlig føler seg som noe helt annet. En kremrouge er det aller kjappeste å bruke. Legg en liten stripe på hvert kinn, og bland utover med fingrene. Vår favoritt er Guerlain Divinora Bubble Blush. Den kommer i en liten praktisk krukke, og moussekonsistensen blir fløyelsmyk når du tar den på kinnet.

Maskara (1 minutt)

Med mindre du ha naturlig mørke vipper så vil en maskara få blikket ditt til å åpne seg og du vil se mer våken ut. Til hverdags bør du velge en som gir et naturlig utseende, en volummaskara blir ikke bare litt voldsomt, den tar også lengre tid å påføre. Vårt beste tips for en naturlig look er Kanebos 38°.

Leppepomade (15 sekunder)

Helt til slutt har du tid til litt pleie for leppene. For ekstra friske lepper kan du velge en med farge i. Velg en farge som matcher rougen, da ser du naturlig og fresh ut. Det fine med farget leppepomade i forhold til leppestift er at du ikke engang trenger speil når du skal legge den på. Bare klin litt leppepomade på leppene, og smør ut så godt du kan. Ta den med i veska for litt oppfriskning utover dagen, og med det er du jammen ferdig sminket, og det bare på 3 minutter! Vår absolutte leppepomadefavoritt er Weleda Everon, som gir deg fløyelsmyke lepper som varer. Om du vil ha litt farge i har BodyShop gode alternativer.

Har du litt mer tid, for eksempel 5 og et halvt minutt, så har du tid til litt mer «tuning»:

Øyenskygge (2 minutter)

En naturlig øyenskygge setter fokus på øynene, og er sammen med maskaraen med på å åpne blikket ditt. Etter at du har påført den fargede dagkremen og concealer kan du påføre øyenskyggen. Om du ikke har mer enn 8 minutter anbefaler vi at du kun bruker en skygge, og velg gjerne en i kremkonsistens. Du har kanskje fått det med deg nå, men kremprodukter går kjappere, så invester i slike framfor pudderprodukter hvis du er trøtt om morgenen!

Lipgloss (30 sekunder)

Bruk gjerne en leppepomade først, men en lipgloss gir deg en glans og farge en pomade ikke klarer. Selv om det tar litt ekstra tid å påføre lipgloss, spesielt om den er i en mørk farge slik at du trenger speil, så tar det uansett kortere tid enn med en leppestift. På toppen av det får du en mer naturlig farge med en gloss fremfor en leppestift. Husk å ta den med i vesken så du kan friske deg opp i løpet av dagen!

Legger du på 7 minutter til er du oppe i 12 og et halvt minutt. Og tro det eller ei, det er mer enn lenge nok til å legge en full make-up!

Løst pudder (2 minutter)

Løst pudder reduserer blank hud og hjelper å holde på sminken. Etter dagkremen og concealeren tar du en stor pudderbørste ned i pudderkrukken, børst av det overflødige, og sveip børsten forsiktig over panne, nese og kinn. Presset pudder fungerer også på samme måte, men det er lettere å få en naturlig look med løst pudder. Vårt favorittløspudder er Wonder Powder fra Make Up Store.

Solpudder (30 sekunder)

Et solpudder er perfekt for å gli glød til ansiktet, enten du er blek eller brun. Solpudderet bør påføres med forsiktighet, slik at du ikke ser «skittenbrun» ut. Velg også en farge som passer for deg. Blås av det oveflødige på børsten, og sveip over panne, nese og kinn, for en solbrun glød som får deg til å se ut som du nylig har vært på ferie. Vårt favorittsolpudder er Guerlain Terracotta, som kommer i flere ulike farger.

Øyeskygge i to farger (2 minutter)

Hvis du har to skygger i samme nyanse, der den ene er mørkere enn den andre, så påfører du den mørkeste på øyelokket opp til globallinjen, og den lyseste fra globallinjen og opp til brynene. Prøv deg frem så vil du se hvordan du får et best mulig resultat. Den aller beste øyenskyggeprodusenten er Chanel. De sitter hele dagen, og det er nærmest umulig å ikke få et godt resultat.

Eyeliner (90 sekunder)

Til hverdags er det penest med en eyeliner som ikke er kullsort, det blir gjerne litt hardt. En brun eyeliner passer de fleste hudtoner, øyeskygger og maskaraer. Legg på eyeliner før maskara. Hold en stødig hånd og forsøk å holde linjen så tett inntil de øvre vippene som mulig.

Leppestift (1 minutt)

Den store finalen, og det siste du gjør. Velg en forholdsvis lys tone til hverdagsbruk. Hvis du har et ekstra minutt kan du begynne med en lipliner for å få et mer varig resultat, men det fungerer også uten. Husk å ta med leppestiften i vesken!

Foto: dreamstime.com

Kilde: Ladies Home Journal

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning