Mangfoldig brillemote i vinter

Sesongens brillemote preges av nostalgi og glamour. Retroinnfatninger og pilotbriller karakteriserer fortsatt motebildet, og runde former er på vei tilbake.

Publisert Oppdatert
En ny sesong betyr ny mote. Nå kan stilsikre brillebrukere velge mellom flere trendretninger når de plukker ut favorittinnfatningene for denne sesongen.

Flere trender

- Man kan trygt si at brillemoten er en viktig del av et trendbilde der mangfold og individuell mote råder. Briller er blitt et trendaccessoir, og brukes på lik linje med andre smykker. Det er kanskje ikke så merkelig ettersom de sitter på utstilling, midt i ansiktet, sier Heidi Solheim, produktsjef i Interoptik.

- Brillene påvirker i stor grad vårt utseende. Vi kan til og med fremheve ønskede karakterdrag med dem, på jobb kan vi se mer intellektuelle ut, på fritiden mer sporty eller mer glamorøs og sensuell på festen.

Solheim forteller at det har blitt en tendens at folk skaffer seg en større brillegarderobe for ulike anledninger, eller briller uten styrke bare for at det er fint og trendy. Vinterens kolleksjoner fra de anerkjente motehusene gjør det mulig å virkelig variere stilen.

Retro

- Kraftige plastinnfatninger er tilbake. Per Spook, Woody Allan og Johnny Depp bruker pantobiller, og kanskje spesielt sistnevnte har gjort disse halvrunde innfatningene populære igjen.

- Denne stilen ser man både på innfatninger og solbriller, sier Solheim som også trekker frem briller i denne stilen fra Tom Ford.

Dagens designere lar seg fortsatt inspirere av det ekstravagante 80-tallet.

- Pilotbrillene er fortsatt supertrendy og skal helst være i sølv eller gull. Fasongen kan variere fra dråpefasong til nesten kvadratisk. Uansett skal brillene være store. Kolleksjonen fra Hugo Boss er et godt eksempel.

Glamour

Hun forteller at bruken av steiner og strass er tonet ned - på enkelte kolleksjoner er dette helt borte.

- Det er fortsatt motehus som har gjort disse glamorøse elementene til en grunnleggende del av sine uttrykk, som for eksempel Roberto Cavalli, Swarovski, D&G og Versace. I disse kolleksjonene brukes strass og steiner helt bevisst for å skape en følelse av eksklusivitet og stil, sier hun.

- Det er mye fantasifull dekor på stengene. Sandwich-farget plast, det vil si lag på lag med farger, blomster og striper er mye brukt som mønster eller inserts, legger hun til.

Metall og plast

Kombinasjoner av materialer er et viktig element i flere av kolleksjonene i vinter.

- Metallfront og plaststenger er en fremtredende materialkombinasjon. Plastfargene er polert, både i transparent og gjennomfarget. Metallfargene er mest silkematte, men fargene gull og sølv skal skinne. Pynt på metallinnfatninger er gjerne mønstringer i lasertrykk, avslutter Solheim.

i_229520

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning