Makeuptips for helgen!

Slik fikser du deg før byturen!

Publisert Oppdatert
Av og til hadde det vært greit med sin egen private makeupartist, men lommeboken setter vel en stopper for de fleste av oss. Derfor kan du lære deg å påføre perfekt makeup selv!

Her er den verdenskjente makeupartisten Bobbi Browns gode råd:

Begynn med concealer

For å skjule mørke ringer under øynene, påfør en lyse kremconcealer under øynene og helt opp til vippekanten og til det innerste hjørnet av øyet. Husk å bruke en tynn concealerbørste til påføring.

Foundation

Finn riktig foundationfarge til din hud. Prøv deg mellom fem farger på siden av kinnet. Sjekk fargen i dagslyset, den fargen som ikke syns er riktig for deg. Bruk fingrene til å påføre foundation på små områder som trenger å jevnes ut, og bruk en bredere foundationbørste til større deler av ansiktet for å blande ut fargen.

Pudder

For at huden skal holde seg ren og jevn hele kvelden, påfør løst pudder over hele ansiktet. Bruk en stor, rund kost og legg pudderet på med lette sirkelbevegelser. Lyst pudder om du er lys i huden, litt mørkere går også bra om kvelden. Bruk en minikost til å børste litt pudder over concealeren under øynene.

Rouge

Smil og påfør en nøytralfarget rouge på kinnet og på skrå mot hårfestet, gå motsatt vei med børsten for å jevne ut fargen. For sterkere rouge, påføre en rød/rosatonet farge over den nøytrale fargen bare på kinneplet. Ønsker du mer skimmer i kinnene dine om kvelden, legg skimmerrouge kun på øverste del av kinnbena dine.

Leppestift /lipgloss

Begynn med rene lepper og påfør en lys leppefarge. Ønsker du mørkere farger skal du bruke en leppekost for å unngå at fargen blir for "hard". Et godt tips er å bruke din naturlige leppefarge som en guide når du velger leppestiftfarge. Riktig farge for deg er lik din naturlige eller en tone mørkere. <

Øyenbryn

Når du napper øyenbryn skal du alltid nappe mellom og under brynene, aldri over! Definere øyenbrynene dine ved å bruke øyneskygge som matcher din naturlige farge og påfør med en øyenbrynskost. Begynn innerst i hjørnet og følg brynets naturlige form med lette fjærstrøk.

Øyenskygge

Start med å påføre en lys øyenskygge med øyenskyggekost fra vippekanten til øyenbrynskanten. Deretter påfører du en medium mørk skygge på nedre del av øyelokket opp mot globallinjen. Kremet øyenskygge holder ofte lenger enn pudderøyenskygge.

Eyeliner

Begynn med å påføre enten eyeliner eller en mørk øyenskygge med en eyelinerbørste på den øverste vippekanten. Vil du at skyggen skal holde lenger, dypp børsten i litt vann før du dypper den i fargen. Etter at du har påført linjen, se rett frem i speilet og sjekk om du må fylle i noen steder. Om du i tillegg legger eyeliner på nedre vippekant, sørg for at linjen både oppe og nede møtes i ytterhjørnet og innerhjørnet av øyet.

Maskara

Når du påfører maskara skal du holde kosten parallellt med gulvet og begynne fra roten av vippene og dra ut til endene. Rull på kosten for å unngå klumper og for å separere vippene bedre. Vil du krølle vippene skal dette gjøres før du påfører maskara. Gå for svart maskara for en mer dypere og mer intens effekt, og bruk brun maskara for en mykere look.Kilde: Bobbibrown.co.uk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning