Likestilling på moten

Hvem har sagt at skjorte og slips er forbeholdt menn? Bildespesial!

Publisert Oppdatert
Moteikoner som Kate Moss og Sienna Miller har lenge hatt herrehatt og dressvest som sine favoritter. Her hjemme mottok Susanne Sundfør nylig Spellemannsprisen iført herredress og slo et slag for likestilling. Nå finner du den maskuline dametrenden i en butikk nær deg, og det har aldri vært riktigere med mandige tendenser.

- Dette er en vedvarende trend som fortsetter utover våren, sier Sara Melinda Farhang, mote- og skjønnhetsansvarlig i Kamille.

- Stilen fungerer optimalt til jobb, ettersom den både er klassisk og elegant. Samtidig kan de samme plaggene gjøres røffere og mer sexy til aftenbruk.

I skapet til typen

Nøkkelplaggene kan være mye forskjellig, ifølge Farhang.

- Jeg ville satset på å gå til anskaffelse av en dressjakke og en vid "herrebukse" med høyt liv. Resten har du mest sannsynlig allerede liggende i skapet ditt, påpeker hun.

- Ja, eller i skapet til samboeren.

Hvit skjorte, vest, slips, bukseseler og hatt er alle morsomme elementer, men det gjelder å beholde femininiteten. Antrekket bør ikke bli for strengt, så stylingen er viktig. Med tights under en lengre dressjakke skaper du en spennende silhuett. Et belte i livet på skjorten markerer midjen og får fram kvinnelige former, mens bløte silkebluser myker det hele opp.

- Valg av sko kan også være avgjørende. Gå for noe feminint og sexy som høye pumps med spiss tå eller kraftigere platåsko, sier Farhang.

Kast skjorta

Ønsker du en mer sexy look, er det jo bare å kaste skjorta. En herrevest over naken hud kan være veldig hot. En tversoversløyfe brukt som tettsittende halsbånd til en utringet kjole, er prikken over i-en. Og hvem har ikke brukt datens dressjakke over den lille sorte for å holde varmen? Det er definitivt noe veldig romantisk over dét.

Men for oss jenter er det ikke alltid like lett å vite hvordan vi skal bruke slipset.

- Oppknappet skjorte og stram slipsknute blir for mye. Løs opp slipset og knapp opp skjorta, eller bruk slipset over en ledig, feminin topp, tipser Farhang.

Feminint. Maskulint. Det spiller ingen rolle nå. Miks det sammen i fin harmoni.Mandig mote her!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning