Lett med rett sommerhår!

Det behøver slettes ikke ta lang tid å rette på sveisen i sommer. Legg hodet ditt i ekspertenes hender!

Publisert Oppdatert
Det er slitsomt å prøve å få orden på håret når det ser ut som et villt kråkereir med hårstrå som tørre kvister og floker som digre kongler. Det er ikke særlig motiverende å stå fremfor speilet med hårbørste og sprayflaske når hodet er blitt en merkelig Bob Marley - hatt!

Hjemmeslitt

Men, det er selvsagt flere ting du kan gjøre for å få has på hodet! Selv om mange frisører har ulike meninger, er det faktisk sant når de sier at det handler om hvilke produkter du bruker i håret.

Du kan selvsagt kaste deg i utfordringen og prøve å fikse håret ditt på egenhånd. Får du råd og veiledning hos en frisør, er du rustet med riktige produkter og forhåpentligvis en god rettetang.

Problemet er at når man ordner håret selv på denne måten, holder vanligvis ikke håret seg rett mer enn et døgn og iallefall ikke dersom du dusjer håret etterpå. Dessuten sliter varmen fra rettetangen på håret i tillegg til at hårstrå blir revet lettere når man trekker i det.

Frisørsalonger i dag tilbyr skikkelige rettebehandlinger som hjelper håret med fuktighet og dermed unngår du å tørke det ut så mye som du ville gjort dersom du hadde behandlet håret ditt selv.

Slike frisør-rettebehandlinger koster mellom 1200 kroner til 2000 kroner men holder lenge dersom frisøren vet hva hun eller han gjør.

Milde produkter

Nettstedet health.com forteller om gode dypvasker, etterfulgt av balsam, hårkur , rettestyleolje, hårtørk og rettetang. Nøkkelen er de gode og sunne midlene som brukes i håret før rettetangen brukes.

Behandlingen behøver ikke ta mer enn maks to timer og om det er gjort riktig, skal håret være fyldig og fint, skinnende og rett. Produktene som brukes skal være milde mot hår og hodebunn og resultatet skal holde i flere måneder etterpå, mellom seks til ni måneder.

Norske frisørsalonger tilbyr flere forskjellige behandlinger, så for å finne ut hvor du kan få håret ditt fikset, er det beste å spørre på frisørsalongen din eller hos andre i nærheten.

Du kan også sjekke følgende utenlandske nettsider:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning