Lett fotpleie

Føttene trenger stell, de også.

Lett fotpleie
Lett fotpleie
Publisert Oppdatert
Ifølge medisinsk fotpleier og spa-terapeut, Emma Waara, er sterke og sunne føtter like viktig for oss mennesker som en sterk og frisk rot er for et tre.

- Tenk hva føttene går gjennom hver dag. Vi går, står, springer, hopper og så videre. Hvis vi ikke tar vare på kroppen som en helhet, finner vi aldri total harmoni, mener hun.

Start tidlig

Starter du allerede som ung med å gi føttene god pleie, kan du unngå mange skader som kan komme senere i livet.

- Fotpleie er viktig for unge og gamle. Jo tidligere du begynner å ta vare på føttene dine, jo bedre holder de seg. På denne måten kan du unngå plager som sprekker, hard hud, dårlige og såre føtter og liktorn.

Les også: Kriseråd for høye hæler

Les også: Få vinterfine føtter

Les også: Single damer med vonde sko


Fotpleieren forteller at det er lett å glemme stellet av føttene fordi man gjerne ikke har fotprodukter lett tilgjengelig.

- Det er lurt å ha en fotfil liggende i dusjen. Da ser du den hver gang du dusjer og blir minnet på fotstellet ofte, sier hun.

Alle har litt tid

Mange mener de ikke har tid til å stelle føttene regelmessig på grunn av en travel hverdag. Men det finnes noen enkle løsninger som gjør det lettere for deg å finne tid.

- Ta deg et fotbad cirka en gang i uken. Mange sier at de ikke har tid til dette, men når du sitter i sofaen og ser på tv, kan du like godt ha føttene i en bøtte, mener fotpleieren.

Et annet tips som ikke er tidkrevende er å smøre inn føttene med en krem om kvelden før du skal legge deg.

- Slik får kremen nok tid til å trekke inn i huden over natten. Velpleide føtter skal kjennes ut som om de er helt nye, sier Waara.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning