Farging av ettervekst

Kvitt deg med ettervekst

Slik unngår du den sjenerende motorstripa i håret.

UFLATTERENDE: Om det er gjort riktig, kan en mørkere bunn se bra ut. Men dersom striper eller fargen er lagt tett, vil det ikke se spesielt bra ut med en kraftig ettervekst.
UFLATTERENDE: Om det er gjort riktig, kan en mørkere bunn se bra ut. Men dersom striper eller fargen er lagt tett, vil det ikke se spesielt bra ut med en kraftig ettervekst. Foto: Illustrasjonsfoto: THINKSTOCK.
Publisert Oppdatert
FRISØR: Sølvi Bjørnevoll ved Nikita Bergen.
FRISØR: Sølvi Bjørnevoll ved Nikita Bergen. Foto: Foto: PRIVAT.
FRISØR: Camilla Algrøy Hansen ved Visit Your Hair.
FRISØR: Camilla Algrøy Hansen ved Visit Your Hair. Foto: Foto: PRIVAT.

Selv om det i det siste har vært trendy med en mørkere ettervekst og lysere tupper i håret, kan det likevel være på sjenerende, og av til lite flatterende, å ha en rett ettervekst som ser ut som en motorvei.

Lys ettervekst

Særlig ille blir det dersom man har farget håret mørkere og får en lys ettervekst.

Da kan det se ut som om man ikke har hår på toppen!

Sølvi Bjørnevoll, frisør ved Nikita Bergen og blogger av Salongen, forteller at hun sliter med sistnevnte.

- Det er faktisk ikke så mye en kan gjøre - jeg sliter med det samme selv. Men, det kan fungere med å føne volum, skape volum ved bunn slik at ikke etterveksten synes så godt. Du kan også forsøke å lage en ujevn skill og deretter bruke krepptang i bunn, sier Bjørnevoll til Kvinneguiden.

Camilla Algrøy Hansen, frisør ved Visit Your Hair, mener at det nesten er umulig å gjøre noe med den lyse etterveksten for at den skal bli "usynlig".

Det finnes likevel noen råd:

- Tenk heller på hvordan du vil farge håret. Den lyse etterveksten vil bli litt mindre synlig dersom du får lagt noen effekter i håret, som for eksempel striper. På denne måten blir det ikke en "hard" ettervekst, men heller en mer gradvis, sier Algrøy Hansen til Kvinneguiden.

- Tørrsjampo matter ned

Det vanligste er likevel at man opplever å ha en mørkere ettervekst siden man som oftest legger lyse striper i håret.

Noen liker en mørkere farge i bunnen, andre hater det.

Bjørnevoll har flere tips til hva du kan gjøre med dette:

- Om du har en mørkere ettervekst kan det fungere med en tørrsjampo. Jeg synes ofte den matter ned og etterveksten kan virke lysere. I tillegg kan du også her skape en illusjon ved å gi bunnen mer volum, fortsetter frisøren.

Dette er Algrøy Hansen helt enig i:

- Tørrsjampo gjør at man får en litt lysere effekt i håret, men det er viktig at man bare sprayer forsiktig i håret, ellers kan det se grått ut, sier hun.

- Det er jo smak og behag, men jeg syns at litt mørk ettervekst er fint. Man tåler å gå litt lenger med det enn om man har en lys ettervekst. Likevel; for å unngå motorstripa er det lurt å heller stripe håret fremfor å helfarge det.

Spar penger på dette

Om du føler for å fikse på etterveksten din ofte, er svaret å gå til frisøren og få den farget.

Bjørnevoll forteller nemlig at det ikke behøver å bli dyrere om du går hyppig til frisøren kontra om du sparer opp og går hver tredje-fjerde måned.

- En ettervekstfarge på 2 centimeter er rimeligere å fikse enn en på 5 centimeter. Dette har med mengde produkt å gjøre, men det kan selvsagt variere fra salong til salong.

Algrøy Hansen mener at det kommer an på hvor stor etterveksten er, men at noen kan foretrekke å gå hver fjerde uke til frisøren, mens andre tåler å gå hver åttende uke.

- Man sparer penger på å gå litt oftere til frisøren siden det gjerne blir litt dyrere dersom man må ta et skippertak og farge mye mer enn bare en liten ettervekst. Desto mer arbeid, desto dyrere blir det, sier Algrøy Hansen.

- Jeg synes at man skal farge etterveksten når man selv synes det blir for gale. Jeg er ganske kresen på min egen og farger den en gang i måneden minst. Det beste kan være å stripe håret, da slipper du den markerte etterveksten. Eventuelt kan du høre med frisøren din om det finnes noe du kan bruke selv innimellom. Noen merker selger sine "gjør det selv"-farger i salong. Dette er samme fargene som frisøren bruker og er milde for hår og hodebunn. Få hjelp med å finne riktig farge og husk- det er kun ettervekst som da skal farges, ikke hele håret, tipset Bjørnevoll videre.

Men pass på så du ikke ender opp slik.

Redd hårkrisen

- GÅ TIL FRISØR: Joda, det finnes noen kriseløsninger, men frisørene anbefaler at man går til frisøren for å ordne etterveksten, særlig dersom man vil bruke lysfarge i håret.
- GÅ TIL FRISØR: Joda, det finnes noen kriseløsninger, men frisørene anbefaler at man går til frisøren for å ordne etterveksten, særlig dersom man vil bruke lysfarge i håret. Foto: Foto: SØLVI BJØRNEVOLL.

Om du helst vil prøve å farge etterveksten selv, kan du gjøre dette.

- Men jeg vil uansett aldri anbefale folk å forsøke å legge lyse striper eller lys farge i håret selv. Det kan gå skikkelig galt, håret kan knekke rett av, har man mørkere farge i fra før av kan det bli rødt eller oransje eller grønt. Så aldri legg lys farge oppå et mørkfarget hår. Overlat dette til frisøren, tipser Algrøy Hansen.

Bjørnevoll mener likevel at du kan forsøke å farge etterveksten din selv, men ta til deg råd først:

- Spør frisøren din om råd. Frisøren vil også det beste for ditt hår og kan hende hun har et tips til en mild minicolor du kan bruke innimellom som du får kjøpt i salongene, tipser Bjørnevoll.

Men dersom du opplever fullstendig hårkrise en kveld du skal ut på byen og du ikke har tid til å begynne med egenfarging, finnes det faktisk råd her også.

Bjørnevoll forteller om da hun måtte redde sin søsters lyse ettervekst før de dro på fest:

- Det gjorde jeg ved å bruke mørk øyenskygge i bunn!

Les også:

Frisørens festfavoritter

Fra brunette til blondine

Derfor er håret ditt statisk

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning