Kunsten å være fargerik

En fargerik sesong går oss i møte. I tillegg til metalliske nyanser og den store trendfargen hvitt vil motebildet bli preget av hele regnbuens spekter.

Publisert Oppdatert
Striper, polkadotter eller ensfarget, alt er lov denne våren. Mange syns det er vanskelig å ikle seg fargerike plagg, men noen huskeregler gjør at alle kan se bra ut, selv i en knallgul topp. I motsetning av hva mange tror så kan nemlig de aller fleste bruke sterke farger, det gjelder bare å velge riktig nyanse.

Rødt
Alle vet at rødt tiltrekker seg oppmerksomhet, og en rød kjole er det selvskrevne førstevalg om du vil skille deg ut på fest. Til hverdags er imidlertid denne fargen vanskeligere. Er du lys i huden med blondt hår kan en sterk rødfarge lett få deg til å se blass og blek ut, og du bør være spesielt forsiktig med de oransjerøde nyansene. Er du brunette vll en vinrød nyanse fremheve fargene dine, særlig om du har brune øyne.

Gult
Gult er skrekkfargen for mange, og er kjent som et fargevalg bare de mest vågale tør ikle seg. Sannheten er at gult er mye mer anvendelig enn mange tror. Gulnyanser, fra sennep til pastellsitron, får huden til å stråle, og man får umiddelbart en sunn glød. Bare de aller blekeste bør unngå gult. Har du en gul undertone i huden bør du balansere med rosa kinn og lepper, og legg gjerne litt farge på kragebena også.

Blått
Blått er en beroligende farge, og det at den også er elegant og classy gjør at et blått antrekk gjør seg godt i profesjonelle sammenhenger som for eksempel jobbmøter. Heldigvis er blått mye mer enn marineblå buksedrakter. Turkis, kongeblå og påfugl som glir over i grønt er alle flatterende nyanser. Varme blåtoner med litt rødt i flatterer brunetter med gylden hud best, og lyse jenter kler best turkise nyanser. Kongeblått er fint til både lys og mørk hud.

Rosa
Nei, rosa er ikke bare for barbiedukker og treåringer, uansett hva du måtte tro. Fargen fremhever solbrun hud, men får også blek hud til å se sunnere og friskere ut. Er du skeptisk, og redd for marengslooken? Velg rosa plagg med rene og enkle linjer. Har du en varm hudtone vil en varm rosanyanse som hinter mot fersken se best ut, har du en kald hudtone vil rosafarger med blåtoner flattere mest.

Grønt
Grønt er en av de enkleste fargene å kle seg i. Mosegrønt er en perfekt hverdagsfarge, mens dypere nyanser som jadegrønt gjør seg særlig godt hvis du skal pynte deg. Bleke jenter med rødt hår og fregner seg fantastiske ut i grønt, bare se på Marcia Cross. Bildet av henne i grønn gallakjole gikk verden over, både fordi kjolen var flott, men mest av alt fordi hun var så flott i kjolen. Grønt flatterer de aller fleste, velg den nyansen du selv liker best!

__________________________________________________________________________

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning