Kule kåper til alle!

Snøen har vist sitt kalde ansikt denne høsten, og snart kryper minusgradene faretruende langt ned på måleren. Det er på tide å kle på seg varme klær!

Publisert Oppdatert
Kåper og frakker er stort denne sesongen, og med et vell å velge i er det kanskje ikke så vanskelig å finne noe man syns ser bra ut. Men så skal jo gjerne plagget se bra ut på kroppen også, og ikke bare på hengeren. Vi har tatt en kikk på sesongens trender, og gir deg tipsene om hvordan du lettest kan finne kåpen ser best ut - på deg.

-Har man en stor overkropp med en tung byste, så kan det være vanskelig å finne en kåpe man rett og slett får igjen på overkroppen. Om man får kneppet igjen vil innsvingen gjerne være altfor liten, og det ser ut som man går med et telt istedenfor en moteriktig ny kåpe.. Har du dette problemet kan det være verdt å sjekke ut de nye knytekåpene, som blir holdt sammen av knytebelter istedenfor sprikende knapper. Beltet vil også fremheve timeglassfasongen.

-Er problemet det stikk motsatte, at man ikke ser de kvinnelige formene under kåpen, så bør man gjøre helt andre grep. Se etter kåper med detaljer på overkroppen, gjerne store slag, lommer eller sømmer. I tillegg kan en brosje eller en blomst være med på å fremheve overkroppen. Dobbeltspente kåper definerer kvinnelige former bra, så disse kan også være verdt å ta en titt på. Høstens tweedkåper med mange detaljer er et godt valg.

-Drukner du i lange kåper? Er man lav så bør man unngå lange kåper, og i alle fall legg- og ankellange, som ofte nesten subber bakken. Velg heller en som rekker til rett under rumpa, da får du vist mest mulig av bena dine, og balansen mellom over og underkropp får deg til å se høyere ut. Denne sesongens militærkåper vil være perfekt for deg som er lav, så lenge du ikke velger de lengste modellene.

-Sist, men ikke minst, et tips til de som har større underkropp enn overkropp. Problemet her er ofte at kåpene som passer over skuldrene blir for trange rundt hoftene, og de som passer rundt hoftene blir for store på overkroppen. Løsning? Prøv kåper som kun har to-tre knapper som ikke rekker lenger ned enn til midjen, og som er A-formet. Da får hoftene plass, og kåpen sitter pent rundt overkroppen. Hold deg unna rette kåper som du så vidt får pint igjen over hoftene, de får deg bare til å se enda større ut.

Sist, men ikke minst kan det jo lønne seg å kjøpe en kåpe som ikke er så trendy at man ikke kan bruke den til neste år..
__________________________________________________________________________

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning